Dvě ženy, jeden muž. Která si získá jeho srdce?

Dvě ženy, jeden muž. Která si získá jeho srdce?

Tisk

Ta ktera prohraje perexKdyž nádherná Piper poprvé uviděla atraktivního právníka Lea, hned věděla, že je to ten pravý. Má jen jedinou chybu Snubní prsten. Piper však ví, že žádné manželství netrvá věčně. A Leo jí za případné potíže stojí.

 


Joanna byla ráda, když se Leo dostal z deprese a znovu se věnuje dětem. To, že štěstí mu pomohla najít Piper a ne ona, ji ale vůbec nepotěšilo. Když ji Leo opustí a znemožní jí styk s dětmi, začne pátrat v Pipeřině minulosti. Na té ženské se jí zkrátka něco nezdá a ona je odhodlaná udělat všechno pro to, aby zjistila, co. Znepokojivá tajemství, která odhalí, ji přivedou k podezření, že její rodina je v nebezpečí. Dokáže najít potřebný důkaz a zachránit ty, které miluje nejvíc na světě?


V lásce a válce je všechno povoleno
Psychologický thriller Ta, která odešla, napsaly dvě sestry, Valerie a Lynne Constantine, které jsou známé pod pseudonymem Liv Constantine. Jejich prvním společným dílem byla kniha Poslední paní Parrishová, která se okamžitě stala bestsellerem.     


Ve své novince představují dvě silné, zamilované a všehoschopné ženy, které udělají všechno pro to, aby mohly být s mužem svého života.  Protože ve válce a v lásce je všechno povoleno, neštítí se v boji využívat jakékoliv prostředky. A tak zatímco Piper dělá všechno pro to, aby získala Leovu lásku a stala se tak součástí jeho dokonalé rodiny, Joanna, která ví, co Piper chce, se snaží její plány překazit a udržet si přízeň Lea i dětí.


Rychlý začátek a ještě rychlejší konec
V knize se střídají kapitoly Piper v er-formě a kapitoly Joanny v ich-formě. Protože jsou krátké a na konci se vždy nachází nějaká zásadní informace, je kniha opravdu čtivá. Začátek je velmi rychlý, takže je vývoj vztahu mezi Piper a Leem popsaný trochu povrchně. Knize by rozhodně prospělo, kdyby byl rozvinutější, protože by jí to dodalo na uvěřitelnosti. Konec je ještě rychlejší, takže se všechno uzavře na několika stranách. Naštěstí mu na výjimečnosti dodává zajímavé rozuzlení a několik akčních scén.


Autorky umí dobře budovat napětí, a tak jsou kapitoly uprostřed knihy mistrovským dílem. Kromě toho, že líčí všední život jedné (ne)obyčejné rodiny, se v nich toho ale moc neděje, a i Joannino pátrání postrádá akci. Přesto se váš při čtení zmocní plíživý pocit, který vám bude napovídat, že všechno je úplně jinak, než hrdinky prezentují. Kapitoly jsou totiž zaměřené na jejich pocity a myšlenky, které autorky dokonale vystihly. Ano, je to právě podrobně popsaná psychika hrdinek, co je na téhle knize nejlepší.

Ta ktera prohraje

TA, KTERÁ PROHRAJE
Autorka: Liv Constantine
Originální název: The Wife Stalker
Překlad: Jana Vlčková
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Domino, 2020
Počet stran: 264

Hodnocení: 85%

www.albatrosmedia.cz/tituly/61238898/ta-ktera-prohraje/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se zpěvákem kapely The Rasmus - Lauri Ylönen.

lauriNaše redaktorka Pavlína Kohoutová, která žije ve Finsku, vyzpovídala zpěváka Lauriho z kapely The Rasmus. Hovořili o jeho sólovém albu s názvem ,,New World´´, o tom, proč se rozhodl vydat sólové album, první singl a o jeho ritu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Co dělat, když vás samota sráží k zemi

loutkarAsi to znáte všichni – jednou za čas se cítíte sami, opuštění, že se o vás nikdo nezajímá. A můžete se cítit sami, i když jste obklopeni lidmi, protože jimi nejste pochopeni. To je tak nějak i případ hlavního hrdiny Jacopa z norského příběhu Loutkář.

...

Literatura

Synové a vojáci - Neznámý příběh z druhé světové války

synovevojaci perexPsal se rok 1942. Americká armada nasadila do boje proti nacistickému Německu dva tisíce vojáků židovského původu. Tito speciálně trénovaní vojáci byli známí jako Ritchie Boys a využívali znalosti němčiny k efekti...

Divadlo

Vyhynutí včelstev – naše smrt

altFalešní proroci hlásali konec světa už sice bezpočtukrát, zatím to chválabohu nikdy nevyšlo, na druhé straně nemusí být takováto představa totálního zániku planety Země pouhopouhou utopií. Naplnit ji mohou, ač se to na první pohled může zdát nereálné, i

Film

Šokující příběh zmizelých dětí odhaluje srbské drama Stehy

stehy perexŠvadlena Ana před mnoha lety ztratila svého prvorozeného syna. Prý umřel krátce poté, co se narodil. Ana tomuhle tvrzení uvěřila, protože neměla důvod nevěřit. Když se však objevilo několik náznaků, že by její chlapeček mohl být naživu, nezávahala...