Zarmoucená Iva Janžurová: Jediný její manžel Jan Eisner zemřel, selhalo mu srdce

Herečka Iva Janžurová
Herečka Iva Janžurová
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 23. 11. 2020

Jen jednou v životě se vdávala a jejím manželem se v roce 1968 stal kameraman Jan Eisner (†86). A to jen po dvou měsících partnerského vztahu. Předminulý pátek bohužel muž, se kterým se herečka ale půl roku po svatbě rozešla, zemřel. Zradilo ho srdce.

Janžurová se s Eisnerem seznámili během natáčení cyklu Píseň pro Rudolfa III. Herečka o jeho úmrtí nevěděla a zpráva ji zasáhla.

"Vůbec nevím, že zemřel. Víte, my jsme se moc nekamarádili. Takže zemřel na to nešťastné datum pátek třináctého,“ uvedl Blesk slova Ivy Janžurové, která se nerozvedla, jak je dnes zvykem, ale musela si na »papírový« konec manželství počkat z důvodu, že úřady chtěly znát mnohem zásadnější důvod, proč nechtějí být spolu.

Janžurová obohacena o komplikace se později zamilovala do režiséra a herce Stanislava Remundy (†84), s nímž přivedla na svět dvě dcery, ale vdát se znovu odmítla. Oproti tomu Eisner se podruhé oženil, ale ani napodruhé mu to nevyšlo.

Podle všeho kameramana zradilo srdce. "Špatně chodím, špatně vidím, špatně slyším, ale mám stále radost ze života,“ před svou smrtí říkal přátelům, uvádí Blesk. V Českém ráji se s ním dnes naposledy rozloučí rodina. Iva Janžurová u toho nebude.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.