Žhavé výstřely: TOP GUN naruby. Víte, že v tomto filmu se poprvé potkali Charlie Sheen, Jon Cryer a Ryan Stiles, herci později známí z Dva a půl chlapa?

Příběh, který začíná na prérii a také tam i končí. Kapitán letecké základny se vydává za svým starým přítelem do prérie, kam se vydal po tom, co nechce dál zůstávat u letectva. Kapitán ho najde u indiánů. Tam se mu říká Měkká Tlapička, a i když ho kapitán přesvědčuje, vrátit k letectvu se nechce.

Poté přesto změní názor a jde pomoci letectvu, které chce zničit základnu arabského diktátora. I přes různá příkoří se podaří základnu dobít, ale kapitánův starý přítel se vrací do prérie, a to i přesto, že se z náletu vrátil jako hrdina.

Klasika z roku 1991 s horším dabingem

Film je natočen v roce 1991, kdy ještě nebyla technika, nebo možná dabéři a překladatelé tak dobří jako dnes, a kvůli tomu ve filmu vzniklo mnoho nepřesností. Především u vtipů jejich překlad a dabing nebyl příliš dobrý. Některé scény v českém podání nevyzněly tak, jak by měly.

Ve filmu je celkem dost chyb, na které je zajímavé se podívat

Jednou z chyb je zhruba po třičtvrtě hodině filmu. Jde o řidiče, který by měl sedět v sanitce ve chvíli, kdy do nich narazí Jim Padák Pfaffenbach. Řidiče je ale vidět stát vedle. Další chybou ve filmu jsou ruce klavíristy zhruba po půl hodině filmu. Na klavír nehraje Topper Harley, ale muž, který stojí za ním, i když by neměl být viděn.

Britská letadla v armádě USA

Ve filmu je vidět poměrně hodně letadel, zajímavostí je, že všechny jsou britská, a to i přesto, že film pojednává armádě americké. Další chybou, kterou lze zmínit, je, že ve scéně, kde Ramada provozuje gymnastiku, lze v záběru vidět i tyč na stromě. Kromě toho koně také vede někdo, aby se kůň nesplašil.

Záběry z trháku Top Gun

I přesto, že film obsahuje poměrně hodně chyb, neubírá mu to zájmu diváků. Natáčení probíhalo zhruba 4 měsíce, a to zejména v Kalifornii. Ve filmu byly některé záběry použity z jiného filmu – Top Gun. Pokud si vzpomenete na Saddáma Husajna, říkalo se, že ho hrál ten pravý, a to zřejmě kvůli propagaci.

Ve filmu si zahráli Charlie Sheen, Jon Cryer a Ryan Stiles. Tito tři herci se však u tohoto snímku nepotkali naposled. Sešli se i u natáčení oblíbeného seriálu Dva a půl chlapa. Charlie ve filmu hraje Toppera Harleyho, jehož jméno bylo odvozené z názvu skútru. Tento skútr vyráběla firma Harley Davidson.

Zdroj: csfd

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu