23. 11. 2020

Novinka pod lupou: Björnstad (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Björnstad (Medvědín)
Žánr krimi, drama, minisérie
Stanice HBO Nordic (Švédsko)
Premiéra 18. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Fredrik Backman (předloha)
Hrají Aliette Opheim, Ulf Stenberg, Miriam Ingrid, Lukas Wetterberg, Tobias Zilliacus, Oliver Dufåker, Frida Sandberg

O čem to je?

Juniorský hokej je posledním zábleskem naděje v zapadlém městečku Beartown. Zároveň je ale pro něj velikou zátěží. V den semifinálového zápasu je také katalyzátorem násilného činu, který zanechá traumatizovanou dívku uprostřed města zmítajícího se v chaosu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Lehce starší novinka na přání. První díl je trošku uspávačka. Takový hodně, hooodně dlouhý úvod do potenciálně zajímavého příběhu. Ovšem zajímavé to začíná být až v posledních minutách, což nevím, jestli stačí na to, aby mě pilot nalákal na další sledování.

Hned na úvod se sluší říct, že si zde užijete dost hokeje, takže pokud jste fanoušky sportovních seriálů, určitě tuto novinku vyzkoušejte. Netroufám si odhadovat, jestli to tak bude po celou sérii, protože příběh možná bude více směřovat krimi směrem, ale v prvním díle tu kriminálka v podstatě ani není, takže je to mix seznamování s postavami a sportu.

Obsazení mě extra nezaujalo, ale to jde ruku v ruce s nezajímavými postavami. Asi celkově jsem zklamaná z toho, že jde skutečně spíše o drama, protože jsem se těšila na další skvělou severskou kriminálku. Tak nějak proto po pilotu nedokážu najít slova, která by mě osobně přesvědčila, že chci koukat dál.

Samozřejmě i zde platí, že seriál je bravurně technicky vytvořený. HBO je vždy zárukou skvělé filmařiny, a to bez ohledu na zemi vzniku. Nádherné severské prostředí – úplně na mě z obrazovky táhla ta zima, na kterou jsem se koukala. Osobně mám ale raději akčnější seriály. Závěr pilotu sice navnadil na směrování k thrilleru, ale bojím se, že to bylo moc málo, moc pozdě.

  • krásné prostředí
  • technicky výborně zvládnuté
  • závěr
  • nevýrazné postavy
  • dlouhé představování s nulovou atmosférou
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
blanka57

blanka57

metodej : Díky, přesně tohle jsem si myslela, ono zfilmování knížky nebývá moc úspěšné,( i když jsou...
před 3 roky
Destinytte

Destinytte

Děkuji moc! Hokej mě nebere, kdybych neznala knihu (skvělá!), o seriálu ani nevím. Zatím jsem jen...
před 3 roky
šotek10

šotek10

Viděla jsem kousek z první epizody a bylo to fajn. Tak až bude více času, určitě se k tomu vrátím.
před 3 roky
Další články k tématu