23. listopadu 2020 • 10:00

Plzeň ve Zlíně: Potyčka legend, zásah VAR i vadnoucí terč Slavie a Sparty

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
  • Co ukázalo utkání Plzně ve Zlíně, kde hostující favorit prohrál 0:1?Co ukázalo utkání Plzně ve Zlíně, kde hostující favorit prohrál 0:1?FOTO: Koláž iSport.cz

    Druhá ligová porážka v tomto ročníku potvrdila, že Plzeň zatím nemá tým do nepohody. „Potřebujeme skórovat jako první, aby nám narostlo sebevědomí,“ přiznal kouč Viktorie Adrian Guľa. Co dalšího zajímavý zápas ve Zlíně (1:0) ukázal?

  • Jiráčkův útok na Limberského

    Byli spolu na startu zlaté plzeňské éry, ale nemohou si přijít na jméno – a to už pěkně dlouho. Petr Jiráček se zkrátka s Davidem Limberským nesnášejí, což ještě upevnilo Jiráčkovo angažmá ve Spartě. Zlá krev mezi oběma vybublala i v nedělním zápase, kdy v 68. minutě Jiráček nejprve Limberského chytil a pak ho ještě zcela zbytečně udeřil dlaní do hlavy. To už levý bek Viktorie nevydržel, taky se ohnal a navíc to doprovodil peprným výrazem, který se marně snažil kamuflovat. Vášně musel klidnit sudí Alex Denev.

    Zlín - Plzeň: Střet bývalých spoluhráčů, Limberský s Jiráčkem si nic nedarovali
    Video se připravuje ...

  • Kat Poznar

    Za Plzeň nastoupil v osmnácti ligových zápasech a netrefil se ani jednou, Tomáš Poznar byl ukázkový přestupový flop. Ale v dresu Zlína nemá s Viktorií slitování, v šestém startu proti Plzni skóroval už potřetí. „Hlavně máme díky tomu gólu tři body. To je to hlavní, co potřebujeme, a je jedno, kdo ten gól dá. Já mám k Plzni pořád vazbu, sleduju je, nechci to nějakým způsobem hecovat a říkat, že si to užívám o to víc. Hraju ve Zlíně, jsem tady rád,“ uvedl dvaatřicetiletý útočník.

    Zlín - Plzeň: Poznar doklepl Jawův centr do sítě, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • VAR odvrátil chybu

    Když ve 30. minutě Dominik Simerský po centru Adriela Ba Louy zahrál rukou, sudí Alex Denev nařídil po chvíli váhání pokutový kop. Chybně, zlínský stoper si totiž paži nastřelil hlavou, což není nedovolená forma hry. Denevovi naštěstí hrubku rozmluvil VAR Jan Petřík, který hlavního arbitra pozval k monitoru a celou situaci mu správně vysvětlil. „Bavil jsem se tam s Hejdou a Brabcem, že ani nevíme, jak to pravidlo je. Nebyli jsme si ani jeden úplně jistý. Ale minule Tomáš Necid udělal to samé a komise rozhodčích to označila za chybu, což teď asi pana Deneva podnítilo k tomu, že tohle penalta není. To nám pomohlo a situaci ulehčilo,“ líčil domácí útočník Tomáš Poznar.

    Zlín - Plzeň: Ruka, penalta! Ale nakonec ne, VAR pomohl správně odvolat chybný verdikt
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Reprezentanti v útlumu

    Slávistický trenér Jindřich Trpišovský má z venkovního utkání po reprezentační pauze vždy dopředu velké obavy. V Plzni to asi začnou brát stejně, reprezentanti Jakub Brabec, Jan Kopic a Pavel Bucha na své výkony proti Spartě ani zdaleka nenavázali. Brabec nepokryl skórujícího Poznara, Kopic zahodil první šanci utkání a Bucha téměř nebyl vidět. „Honza byl s reprezentací, naskakoval tam do zápasů, navíc jsme chtěli dostat do hry Kayambu. Aktivita je jedna věc, ale trošku si brali hráči prostor. Nepřišly od něj takové finální věci, jako jsme od něj zvyklí. Možná to bylo i tím, že má za sebou tři zápasy,“ řekl třeba ke střídanému Kopicovi trenér Adrian Guľa.

    Guľa. Zpomalili jsme hru, to Zlínu nahrálo. Proč střídal Kopice?
    Video se připravuje ...

  • Conde po přestávce zhasl

    V poslední den letního přestupového termínu jednal o transferu do Sparty i Slavie, takže oba kluby na něj byly v konfrontaci se silným soupeřem určitě extrémně zvědavé. Cheick Conde v první půli naznačil své přednosti – dobře četl hru, dominoval v soubojích na zemi i ve vzduchu. Po přestávce se na něm však začal projevovat tréninkový výpadek po onemocnění COVID-19, už tak vidět nebyl a dopustil se jedné lehkovážné hrubky, po níž šla Plzeň do brejku. „Zlín roztažený hrál na velkém prostoru, takže Conde ani Hlinka nestíhali dobírat odražené míče,“ všiml si expert O2 TV David Holoubek.

    Páník: Splnil se nám sen, porazili jsme Plzeň. Po křídlech nás větrala
    Video se připravuje ...

  • SESTŘIH: Zlín - Plzeň 1:0. Nečekaný triumf Ševců! Mdlé hosty sťal jejich bývalý hráč Poznar
    Video se připravuje ...

    Ostrá domluva mezi Petrem Jiráščkem a Davidem Limberským v utkání Zlína s Plzní
    Ostrá domluva mezi Petrem Jiráščkem a Davidem Limberským v utkání Zlína s Plzní

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud