V Litoměřicích přibyly další podzemní kontejnery. Novinkou je pedálový systém
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Již jedenáctá trojice podzemních kontejnerů na separovaný odpad byla v listopadu nainstalována v Litoměřicích. Tentokrát uprostřed ulice Alfonse Muchy na sídlišti v Pokraticích.

Vítanou novinkou je pedálový systém. „Dříve lidé museli sahat na víka, aby si kontejnery otevřeli, což bylo nehygienické. Vyslyšeli jsme jejich připomínky a nyní stačí sešlápnout pedál vespod a víko se otevře. Tento systém jsme doplnili i u sedmi kontejnerů, kde chyběl,“ sdělil Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí na Městském úřadu v Litoměřicích.

Budovat ve městě nádoby na odpad zapuštěné do země má hned několik důvodů. „V současné době jsou podzemní nebo polopodzemní kontejnery trendem. Instalujeme je především kvůli jejich objemu, který nezabere místo na chodníku, působí i více esteticky a měly by být odolnější vůči vandalismu. Dalšími výhodami jsou určitě eliminace zápachu nebo zabránění jejich vybírání,“ vyjmenovala Kristýna Slabochová, referentka správy odpadového hospodářství na MěÚ Litoměřice.

Podzemní kontejnery se bohužel nedají umístit všude, kde by město chtělo. Musí se brát v potaz různé sítě, vodovody, plynovody apod., které komplikují jejich zavedení. Kontejnery na plast a papír, které mají objem pět kubíků, se vyvážejí jednou týdne, na sklo (tři kubíky) jednou za 4 týdny.

Podzemní kontejnery jsou občany hojně využívány. „Problémem občas je, že do nich někdo nešikovně nastrká například karton, který ucpe vhazovací prostor a dál už tam nikdo nic nedá. Prosíme občany, aby si na to dávali pozor,“ apeluje na veřejnost Kristýna Slabochová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru