Denní provoz stále končí ve 22.00. Jízdní řády pražské MHD se přes zmírnění opatření nemění

Jízdní řády pražské MHD se v souvislosti s posunem zákazu vycházení na 23.00 zatím měnit nebudou. Nadále bude platit ukončení denního provozu po 22.00. V pondělí to uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD. Omezení provozu bylo zavedeno 2. listopadu kvůli zákazu vycházení po 21.00, zavedenému jako opatření proti koronaviru. MHD v Praze nyní využívá asi třetina lidí proti době před pandemií koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osamocený muž na tramvajové zastávce

V pražském metru od letošního září ubylo několik milionů cestujících. Zatímco v září jich bylo přes 18,9 milionu, v říjnu to bylo necelých 13,5 milionu | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Aktuálně zůstávají v platnosti stávající jízdní řády a nadále platí, že plošná obsluha Prahy je zajištěna nočními tramvajovými a autobusovými linkami i po 22.00. Od dalších případných úpravách provozu MHD v návaznosti na rozvolňování vládních opatření se bude v následujících dnech jednat,“ uvedl Drápal.

Denní provoz metra, tramvají a autobusů je nyní postupně ukončován zhruba mezi 22.00 až 22.30. Současně s tím začínají vyjíždět noční linky tramvají i autobusů.

V Praze ubyla kvůli pandemii covidu asi pětina automobilů. Zvýšil se počet cyklistů a chodců

Číst článek

Prodlouženy byly po 21.00 také intervaly na páteřních železničních tratích, stejně tak i intervaly metra a tramvají, a to i přes den.

V pražském metru od letošního září ubylo několik milionů cestujících. Zatímco v září jich bylo přes 18,9 milionu, v říjnu to bylo necelých 13,5 milionu.

V období od 1. do 18. listopadu jelo metrem asi 5,5 milionu lidí, oproti stejnému období v říjnu to bylo o 3,6 milionu a oproti září o 6,8 milionu lidí méně. Ve srovnání se stejným obdobím loni v listopadu to je letos úbytek zhruba 12 milionů cestujících.

Provoz MHD byl již letos v březnu na začátku pandemie omezen. Kromě upravených jízdních řádů stále platí v Praze zákaz nástupu předními dveřmi nebo je zrušen prodej jízdenek u řidičů městských autobusů. Všichni cestující musí mít v MHD zakrytý nos a ústa, a to i na zastávkách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme