Mikulášská skupina dorazí do Vsetína na koňském povozu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vsetín)
VSETÍN - Ve čtvrtek 3. prosince přiveze koňský povoz spolu s Mikulášem, čertem a andělem do Vsetína vánoční atmosféru. Letos ojediněle a v netradičním duchu bude mikulášské spřežení v dopoledních hodinách projíždět ulicemi Vsetína, zejména kolem mateřských škol a domů obývaných seniory serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Jana Raszková.

Vánoční atmosféra k začátku adventního období patří, proto se tradiční Mikulášský den letos uskuteční, avšak jinak než doposud. „Od osmi do půl dvanácté bude koňský povoz s mikulášskou družinou projíždět kolem mateřských škol a domů pro seniory, od čtrnácti do sedmnácti hodin pak vánočně naladí centrum Vsetína,“ popsal místostarosta Pavel Bartoň s tím, že plánek trasy jízdy povozu, který ale pojede jen za příznivého počasí, najdou lidé na webu města.

„Rozsvícení vánočního stromu na Dolním náměstí se uskuteční v sedmnáct hodin bez účasti veřejnosti a bude přenášeno online. Odkaz na přímý přenos najdou zájemci rovněž na webu města,“ dodal starosta Jiří Růžička a vyzval všechny, aby se ve stejném čase symbolicky propojili tím, že doma nazdobí okna, zazvoní na zvonečky a pomohou tak rozsvítit vánoční strom.

Vsetíňané se také mohou zapojit do výzvy radnice, aby šířili vánoční náladu ve městě i na sociálních sítích. „V době, kdy se nemůžeme setkávat, pokusme se sdílet zážitky online. Pomocí fotky zachyťte chvíle u vánoční výzdoby na procházce ve městě nebo třeba vánoční stromek, či výzdobu u vás doma. Následně stačí zveřejnit foto na facebooku nebo instagramu s hashtagem #vanocnistromvsetin. Fantazii se meze nekladou,“ vyzval starosta Růžička.

Pro mateřské školy budou i letos připraveny před domem kultury vánoční stromky, které si každá mateřinka ozdobí dekoracemi, které vyrobily děti. Zdobení stromků se uskuteční postupně dle harmonogramu od 30. listopadu do 5. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x