Jasná výhra Středočechů nad ligovým nováčkem. Mladá Boleslav - Pardubice 4:1

V historicky prvním střetnutí mladoboleslavských a pardubických fotbalistů o prvoligové body, které se hrálo v nepříjemném chladu, vlhkosti a pod šedivou inverzní oblačností, se z vítězství radovali Středočeši. O plném tříbodovém zisku rozhodli už v prvním poločase.
První poločas s výjimkou úvodních nezáživných deseti minut byl v mladoboleslavské režii a pak to začalo. Ve 20. minutě po druhém boleslavském rohu rozehraném Janoškem vystřelil po zemi Mazáň a u levé tyče míč doklepl do branky Tataev - 1:0.

Boleslavští byli při chuti a zanedlouho vedení navýšili. Ve 24. minutě po faulu na Douděru nařídil rozhodčí Machálek trestný kop, který Budínský provedl dokonale obstřelením hráčské zdi přesně do pravého horního růžku pardubické branky - 2:0.
Ve 45. minutě si Douděrův pas zpracoval Zahustel a jeho střelu brankář Boháč vytlačil na třetí roh, který rozehrál Budínský, a když ho pardubický brankář neudržel v rukavicích, tak Túlio pohotovou hlavičkou skóroval - 3:0.

Druhý poločas začali Středočeši  tlakem, kterému soupeř odolal, ale v 75. minutě po spolupráci se Zahustelem a Budínským odcentroval z pravé strany Jakub Klíma před branku, kde si míč zpracoval Drchal a z otočky vystřelil přesně k pravé pardubické tyči - 4:0.

Domácí  pod dojmem výrazného vedení polevili v koncentraci a protivník toho využil.
V 80. minutě po pátém pardubickém rohovém se střelou ze skrumáže prosadil Huf - 4:1.
Pardubičtí viditelně ožili a tlačili se k boleslavské brance. Ovšem blíže ke skórování byli v závěru zápasu Boleslavští. V předposlední minutě běžel sám proti soupeřově brance Zahustel, ale nastřelil vyběhnuvšího Boháče, a v jediné nastavené minutě Drchalovi nevyšel pokus o přelobování brankáře.


Mladá Boleslav 21.listopadu 2020


FORTUNA:LIGA 2020/2021 - 8. kolo


FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 4:1 (3:0)

Góly: 20. Tataev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf  *  Rozhodčí: Machálek - Blažej, Hrabovský

FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Křapka, Tataev, Mazáň - Túlio (90. Kulhánek), Janošek (67. Ikaunieks) - Zahustel, Budínský (90. David Šimek), Douděra (79. Lukáš Mašek) - Škoda (67. Drchal).

FK Pardubice: Boháč - Prosek, Čihák, Toml, Surzyn - Šejvl - Vít, Samuel Šimek (46. Huf), Sláma (81.  Petráň), Hlavatý - Černý (81. Kurka).

(jk, SportovníListy.cz, FK Mladá Boleslav, foto: FK Mladá Boleslav)