Samsung Private Share využívá blockchain pro větší bezpečnost sdílení dat

Samsung Private Share využívá blockchain pro větší bezpečnost sdílení dat
2020-11-22T19:30:44+02:00
• 22. 11. 2020

Zdroj: appinventiv.com

O blockchainu jste už jistě slyšeli. Je to superbezpečná síť platebních transakcí, která před pár lety vedla k obrovskému boomu a rozmachu kryptoměn. Tato technologie záměrně decentralizuje uložená data a eliminuje řadu rizik, která přicházejí s centrálním uchováváním dat. Mnoho velkých společností se pokouší využít sílu blockchainu, včetně HTC se svým blockchainovým telefonem HTC Exodus, a zdá se, že Samsung se vydává hodně obdobnou cestou.

Quick Share bude konkurence AirDropu, exkluzivně jen pro modely Galaxy

Nový bezpečný způsob sdílení dat

Podle SamMobile korejská společnost pracuje na funkci sdílení dat nazvanou Private Share, která bude používat blockchain k bezpečnému přenosu souborů mezi zařízeními. Společnost Samsung již představila funkci Quick Share a Private Share by mělo fungovat podobným způsobem, přinejmenším na povrchu. Při hlubším prozkoumání je jasné, že tato možnost sdílení bude daleko bezpečnější díky technologii blockchainu.

Quick Share

Samsung Quick Share

Příjemce i odesílatel budou muset mít nainstalovanou aplikaci Private Share, aby mohli zahájit přenos souborů. Aplikace bude mít skvělé funkce, jako je datum vypršení platnosti u souborů a zpráv, stejně jako prevence opětovného sdílení. Zásadním rozdílem oproti Quick Share je však výše zmíněné užití blockchainu, takže sdílené zprávy a soubory budou chráněny před jakýmkoliv hackerským útokem.

Zatím nejsou dostupné žádné informace o oficiální dostupnosti aplikace, dá se ale předpokládat, že tento nový způsob sdílení dat by mohl být uveden spolu s nadcházejícím top modelem Samsung Galaxy S21.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat