Senátoři klubu ODS a TOP 09 podpořili ústavní stížnost kvůli omezení maloobchodu

23. 11. 2020

Senátoři z klubu ODS a TOP 09 podpořili ústavní stížnost na zrušení vládního usnesení, kterým vláda zakazuje maloobchodní prodej. Podle nich je zákaz diskriminační a dotýká se celé řady malých a střední podnikatelů, pro které je likvidační. Návrh na zrušení tohoto omezení míří k Ústavnímu soudu.

„Možná bych i pochopil opatření jedné osoby na 15 m², které se od zítřka, nebo od pondělka změní na dva lidi na 15 m². Co ale nechápu, a naprosto s tím nesouhlasíme, je to, že se povolení prodeje v tomto režimu netýká i malých obchodů, živnostníků, kteří se zabývají službami, provozujících například opravny obuvi a dalších,“ říká předseda klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

„Stát uzavřel menší obchody s obuví, oblečením nebo hračkami, to vše si však můžete koupit ve velkých hypermarketech, které nechal otevřené. To je diskriminace malých a středních živnostníků, kteří teď mají co dělat, aby se uživili. Zároveň mi není jasné, proč v případě, kdy vláda omezila počet lidí v prodejnách dle provozní plochy, neumožní to samé pro malé provozovny. Celé to nedává smysl a je to omezování práv podnikatelů,“ uvedl první místopředseda klubu ODS a TOP 09 Tomáš Czernin.

Miroslav Hlaváč, zástupce tiskového mluvčího TOP 09

Štítky
Osobnosti: Tomáš Czernin
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme