Poznejte šaty z merino vlny české značky MIK

Poznejte šaty z merino vlny české značky MIK

24. listopadu 2020, dámské šaty, MIK, merino vlna

Sponzorované odkazy

Značka MIK – Jana Mikešová přináší modely určené sebevědomým ženám. Ctí ženskost, čistotu linie a zároveň pohodlnost. Její kolekce obsahují kompletní průřez dámským šatníkem, a díky své návaznosti a provázanosti navíc podporují udržitelnou módu. Jsou totiž tvořeny jako nekonečná řada, prolínají se a vzájemně doplňují. Nedílnou součástí je také výběr kvalitních materiálů s důrazem na jejich zpracování a lokální (ruční) výroba.

Jana Mikešová, zakladatelka značky MIKJana Mikešová, zakladatelka značky MIK

Od doplňků k šatům

První kolekce designérky Jany Mikešové, která tvoří pod značkou MIK, obsahovaly pletené doplňky. Později se propletla ke svetrům a šatům. Postupem času se obsah kolekcí rozšířil o oblečení a doplňky z dalších přírodních materiálů – viskózy, Tencelu, papírové příze, kůže … Při své tvorbě dbá na udržitelnost, ruční práci a kvalitu zpracování ve všech fázích výroby. Pro její návrhy jsou typické rafinovanost, ženskost, minimalismus a variabilita nošení. Pro své modely nejčastěji používá pudrovou škálu akcentovanou výraznou barvou, kterou mění podle kolekce.

Jana Mikešová – šaty TheiaJana Mikešová – šaty Theia

Pohodlí a teplo

Jana Mikešová velice ráda pracuje se stoprocentní merino vlnou, a proto ve své aktuální kolekci nabízí dokonce tři typy dámských šatů z tohoto materiálu. Jedná se o modely Theia, Calliope a Rhea. Jejich hlavními výhodami jsou pohodlné nošení a schopnost zahřát i ve velice chladném počasí. Díky jejich minimalistickému pojetí se také skvěle vrství.

Jana Mikešová – šaty CalliopeJana Mikešová – šaty Calliope

Theia, Rhea, Calliope

  • Basic model Theia je dostupný ve variantách jak s rolákem, tak i bez něho. Vyznačuje se rovným střihem a hladkým tělem se zajímavými žebrovanými rukávy. Model Theia má i variantu s rozparky a páskem.
  • Módní kousek nazvaný Calliope se spadlými rukávy zdobí jemný vzoreček. Model rovného střihu je zakončen žebrovaným spodním lemem s rozparky.
  • Poslední z nabízené trojice merino šatů značky MIK od Jany Mikešové jsou dlouhé šaty Rhea s výrazným stupňovaným plisovaným vzorem a úzkým rukávem. Úpletové plisé šaty RHEA s dlouhým rukávem je možné nosit od podzimu do jara. Díky materiálu ze 100% merino vlny se jedná o velmi příjemný a hřejivý model.
  • Merino šaty Theia jsou k dostání za 4500 Kč, varianta Calliope za 5500 Kč a model Rhea za 5900 Kč.
šaty Rhea – značka MIKšaty Rhea – značka MIK

Zdroj foto: MIK

Autorem článku je Mischa Pavlačková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, ostatní, slevy a výprodeje, slevy a výprodeje a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu