Příběh s dobrým koncem v MHD na Zlínsku
Z Velíkové do školy ve Štípě na Zlínsku cestoval městskou dopravou žák druhé třídy dvě hodiny. Zapomněl vystoupit na správné zastávce, a tak do vzal do Štípy dokonce dvojitým okruhem přes Zlín. S pomocí řidičů DSZO v pořádku do školy dojel. Ilustrační foto DSZO

Řidiči DSZO pomohli školákovi, který přejel zastávku a bloudil v MHD. Místo pár minut cestoval ve středu 18. listopadu žák druhé třídy do školy déle než dvě hodiny.
Řidiči DSZO pomohli školákovi, který přejel zastávku a bloudil v MHD. Místo pár minut cestoval ve středu 18. listopadu žák druhé třídy do školy déle než dvě hodiny.
Zmateného žáčka druhé třídy základní školy objevil ve středu 18. listopadu 2020 ve svém autobusu na konečné stanici ve Zlíně v Antonínově ulici řidič přímého autobusu linky 36 Luděk Judas. Chlapec mu říkal, že cestuje z Velíkové (odjížděl v 6.56), že zapomněl vystoupit ve Štípě u školy a teď neví, co má dělat. „Nechal jsem ho ve voze, který už směřoval z točny do vozovny. Na zastávce Školní jsme dojeli trolejbus linky 5. Poradil jsem žáčkovi, aby se tímto spojem vrátil do Štípy."

Trolejbus linky 5x s odjezdem v 7.36 ze Školní byl za 23 minut na zastávce Štípa-pošta, odkud by už druhák snadno došel pěšky ke škole. Ale snad proto, že to nebyla zastávka s názvem Štípa-škola, zde nevystoupil. Snad čekal, že „jeho zastávka“ teprve přijde. Trolejbus však pokračoval v jízdě na své normální trase do Kostelce a zpátky do Zlína. Řidič tohoto spoje o chlapcově bloudění v síti MHD zatím nevěděl.

Vystrašeného a uplakaného školáka jsem našel ve svém voze o půl deváté na konečné ve Zlíně na Podhoří. Pochopil jsem z jeho slov, kam se potřebuje dostat. Uklidňoval jsem jej, aby se nebál a nic si z toho nedělal, že se do školy určitě nakonec dostane. Nechal jsem ho v trolejbusu, aby se mnou pokračoval v dalším okruhu linky 5 do Štípy,“ popsal setkání se zatoulaným hochem řidič trolejbusu Martin Janás. Na zastávce Štípa-škola řidič osobně dohlédl, aby malý cestovatel vystoupil. To už bylo 9.19 hodin. „Viděl jsem v zrcátku, že se vydal směrem k základní škole,“ dodal Janás.

Oběma skvělým pánům řidičům, kteří se o vystresovaného syna postarali a pomohli mu dostat se po dvouhodinovém bloudění v pořádku do školy, moc děkuji,“ napsala na druhý den chlapcova maminka e-mailem do Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. „To nás jistě potěší, když nám cestující napíší podobnou zkušenost a když se dozvídáme, že naši pracovníci někomu v obtížné situaci pomohli,“ reagoval na story s dobrým koncem ředitel DSZO Josef Kocháň.