Výkupné: Alec Baldwin roli ve filmu odmítl, jaké byly jeho důvody

Výkupné: Alec Baldwin roli ve filmu odmítl, jaké byly jeho důvody
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Multimilionář Tom Mullen si žije vysněným životem spolu se svou manželkou a dvanáctiletým synem v New Yorku. Při jedné akci se ale Tomův syn ztratí - a pro oba rodiče začnou krušné chvíle plné strachu, které nechce nikdo zažít.

Za pár dnů přijde Tomovi e-mail, kde se únosci dožadují výkupného v hodnotě dvou milionů dolarů. Tom se po zmařeném předání rozhodne po synovi pátrat na vlastní pěst. Dokáže svého syna zachránit?

Alec Baldwin roli odmítl, proč?

O roli Cubbyho Barnese měli zájem herci Philip Seymour Hoffman a Jack Black. Ti se konkurzu zúčastnili, ale režiséra nijak zvlášť neoslovili. Roli nakonec získal Donnie Wahlberg. Také role Jimmyho Shakera byla zpočátku nabídnuta herci Alecu Baldwinovi. Ten si scénář přečetl a jeho rozhodnutí bylo okamžité. Roli odmítl s tím, že se jedná o negativní postavu a nelíbily se mu některé pasáže, při kterých bylo dítě v ohrožení.

Snímek patřil mezi nejvíce navštěvované

Když byl film uveden do kin, jen v českých kinech jej zhlédlo 40 373 diváků. Tržba čítala 2 309 002 Kč, což přispělo k tomu, aby se snímek stal 4. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna roku 1997.

Howard Shore příležitost nezískal

Hudby k filmu se chtěl zhostit skladatel Howard Shore. Ten si dal záležet a celý OST nahrál. Jenže Ron Howard ho odmítl a nahradil Jamesem Hornerem.

Mel Gibson a Rene Russo se na place již potkali

Hlavní roli Toma si ve filmu zahrál Mel Gibson a jeho filmovou manželku Kate herečka Rene Russo. Jde tak o druhý film, kde si spolu dvojice zahrála, tím prvním byla Smrtonosná zbraň 3.

Nenechte si ujít tento napínavý thriller plný emocí. Vidět jej můžete 24.11. v hlavním večerním vysílacím čase na televizi Nova Cinema.