Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zbavte se stresu

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 498x )

V současné náročné době, kdy musíme z domova zvládat mnoho úkolů, je více než kdy jindy zásadní umět pracovat se stresem. Je to důležité, protože dlouhodobý stres by nám mohl přivodit vážnější zdravotní obtíže.

shutterstock.com

Stres a jeho dopad na náš organismus

Stres rozdělujeme na krátkodobý a dlouhodobý. Krátkodobý nám pomáhá zmobilizovat se, vynaložit potřebnou energii například ke zlepšení výkonu, k dosažení životního cíle, nebo v extrémních situacích k záchraně života apod. Lidský organismus je uzpůsoben tak, aby se s ním dokázal co možná nejlépe vyrovnat. Dlouhodobý stres je něco docela jiného a může mít zničující dopad na náš organismus, na naše fyzické a duševní zdraví. I odborníci dnes již připouštějí, že dlouhodobý stres negativně ovlivňuje naše tělo mnohem více než pár kil nadváhy nebo nadměrná konzumace průmyslově upravovaných potravin*.

Jak reagujeme na stres?

Individuálně. Odezva na stres může být přiměřená, nedostatečná nebo naopak přehnaná, kdy může organismu uškodit. Každému z nás pomáhá ke zvládnutí stresu něco jiného. V každém případě je důležité dostat se přímo ke kořenům našeho stresu a tím i k podstatě sebe sama.

Proto bychom se měli jako základu držet následujících opatření:

Relaxovat

Relaxace je vědomé uvolnění těla a mysli a svalového napětí. Pomáhá soustředit se na konkrétní situaci nebo úkol, pomáhá regenerovat síly po namáhavé duševní činnosti a také usnadňuje spánek. Naučte se relaxovat pravidelně 1-2x denně 10-15 minut, přitom vyloučit rušivé vlivy, dopřát si pohodlnou pozici, zavřít oči a soustředit se plně na samotnou relaxaci. Relaxace vyžaduje nácvik. Nebo prostě jen zkuste strávit 10 minut denně v úplném klidu, cíleně se soustřeďte na tady a teď. Významně vám to pomůže snížit hladinu stresu.

Žít přítomností

Velmi důležité pro eliminaci stresu je maximálně vnímat přítomnost a užívat si ji. Být jednoznačně pozitivní. A s odvahou se dívat do budoucnosti. Neohlížet se do minulosti, nelpět na ní. Naše mysl je vyčerpaná útěky do minulosti, často a ráda se zabývá nějakou negativní věcí, která se stala. Tím v sobě ale pěstujeme negativní emoce.

Pečovat o své tělo díky kvalitní stravě

Stres a střevní mikroflóra spolu souvisí! Stres má vliv na správné fungování střevní mikrobioty. Znečištěné ovzduší, nekvalitní strava a nedostatek fermentovaných potravin ve stravě ovlivňují negativně i fungování našich střev.Snažte se jíst střídmě, vyváženou stravu a používejte kvalitní suroviny.

Pomoci může homeopatie

Se stresem vám mohou pomoci i homeopatické léčivé přípravky. Jsou šetrné a užívat je mohou i rizikové skupiny pacientů, jako jsou těhotné ženy, malé děti a senioři. Homeopatický léčivý přípravek Sédatif PC zmírní příznaky stresu během dne a tím zkvalitní spánek v noci. Tradičně se v homeopatii užívá k léčbě úzkosti a emočního napětí, které se projevují neklidem, nervozitou, podrážděností a poruchami koncentrace, a k léčbě lehkých poruch spánku. Sédatif PC je nenávykový a neovlivňuje pozornost během dne, což ocení například řidiči nebo studenti. Pro seniory je výhodou, že je bez lékových interakcí, takže jej mohou užívat současně s jinými léky či doplňky stravy. Tablety se rychle rozpouštějí v ústech, není třeba je zapíjet.

sedatif







Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Sédatif PC® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě úzkosti a emočního napětí (které se projevují např. neklidem, nervozitou, podrážděností a poruchami koncentrace) a k léčbě lehkých poruch spánku. Lék k vnitřnímu užití.

*Zdeněk Adam, Zdeněk Král, Jeroným Klimeš, Zdeněk Boleloucký, Luděk Pour: Chronický stres, psychická nepohoda a deprese zvyšují četnost infekčních, autoimunitních, ale i maligních nemocí; Vnitřní lékařství 1/2020

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce