Zdrcený Ivan Mládek! Byl to jeden z mála mých kamarádů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zdrcený Ivan Mládek! Byl to jeden z mála mých kamarádů

Ivan Mládek oplakává kolegu
Ivan Mládek oplakává kolegu (abl)

Kapelník, zpěvák a kytarista František Prošek zemřel ve věku 79 let. Smutnou zprávu sdělil na facebooku zpěvák Ivan Mládek (78) . Prošek zemřel v důsledku nákazy koronavirem.

František Prošek se narodil v roce 1941. V šedesátých letech založil country skupinu Mustangové, v níž také sám působil coby kapelník. Zde se potkal s Ivanem Mládkem, jenž s kapelou několik let vystupoval.

„Není mi to líto jen proto, že byl jeden z mála mých kamarádů a že jsem s ním prožil spoustu skvělých neopakovatelných chvil jak na pódiích, tak i v soukromém životě. Ale také proto, že jsem za svou pouť muzikantským světem nikdy nepoznal tak skromného, spolehlivého a hlavně věčně optimisticky naladěného muzikanta,“ přiznal Mládek na facebooku.

Ivan Mládek - Jožin z bažin

Video se připravuje ...

Vzápětí zavzpomínal i na dobu, kdy naopak Prošek vystupoval v Mládkově kapele. Když jsem později založil Banjo Band, stal se František Prošek na čas členem jeho první formace a přispěl také do našeho repertoáru některými svými písničkovými texty, které dodnes provozujeme, například písní "Když je v Praze hic,“ uvedl Ivan Mládek.

Skupina Metallica hraje a zpívá píseň Jožin z bažin od Ivana Mládka

Video se připravuje ...

František Prošek podle Mládka bohužel podlehl koronaviru. "Byl jsem rád, když se Franta před několika lety do Banjo Bandu vrátil, škoda, že nám tak brzo a nečekaně dal definitivního padáka. Bude nám citelně chybět,“ smutně dodal zpěvák.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.