24. listopadu 2020 • 12:20

Jágr perlil rusky, do Omsku se prý jednou vrátí. Připomněl ale i tragédii

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr zase jednou oblažil ruskou duši. V rámci oslav sedmdesáti let od založení klubu Avangard Omsk byl hlavním magnetem ceremonií. Ty se uskutečnily v Moskvě, kde má klub kvůli stavbě nové sibiřské arény dočasný domov.



Poté, co pracovníci ruského klubu požádali svoji někdejší ikonu o rozhovor v přímém přenosu, kde byly pokládány dotazy fanoušků, vzniklo vtipné video.

Jak doznáte sami, ještě v první vteřině záznamu to nevypadalo, že hokejová legenda roztaje, navíc si vzal na pomoc překladatele Jaroslava Zídka, ale nakonec se Jágr odvázal a naprosto precizně vplul z češtiny do ruštiny, kterou v Omsku používal čtyři roky (2004/05 a 2008-11).

Rusky odpověděl například na otázku, kdy se znovu ukáže v dresu Omsku, kde nebyl k vidění devět let. A kde jej místní milují. „Je třeba zeptat se vedení Omsku, jestli chtějí vidět Jágra. A pokud řeknou, že si Jágra přejí, Jágr přijede,“ usmála se hokejová ikona. „Bude hrát do šedesáti let,“ ozřejmil redaktorovi klubové televize Zídek.

Vzpomínalo se mj. i na Alexeje Čerepanova, mladého spoluhráče Jaromíra Jágra, jenž za tragických okolností skonal při hokejovém zápase Omsku. A český veterán byl u toho. Už je tomu dvanáct let. „Před rokem jsem mluvil s jeho otcem, přijel za mnou do Kladna. Těžká situace, když umřel. Odešel mladý člověk...“

Nakonec Jágr rusky srdečně pozdravil fanoušky Omsku, které bral jako svoji rodinu.

A oni jeho.

Legendární Jágr vtipně reaguje na píseň o něm. Miminko? Já si myslím, že to bude.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud