Děčínský magistrát patří i letos mezi první tři nejlepší v kraji
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Magistrát města Děčín patří i letos mezi první tři nejlepší v Ústeckém kraji. V pátém ročníku soutěže „Přívětivý úřad“ vyhlašované Ministerstvem vnitra ČR, se umístil na třetí příčce za MÚ Litoměřice a MM Most. Na čelních místech v kraji se tak Děčín drží již od roku 2017, kdy byl dokonce druhý, stejně jako loni.

„Do soutěže se náš magistrát přihlašuje proto, aby porovnal úroveň svých služeb s ostatními obcemi s rozšířenou působností. Umístění v čele žebříčku znamená pro nás hodně a je zároveň motivací pro další zlepšování úrovně služeb, které poskytujeme,“ řekl k ocenění tajemník magistrátu Jaromír Zajíček.

Letošního ročníku motivační soutěže „Přívětivý úřad“ se v celé republice účastnilo 142 měst a městských částí Prahy, které mají obdobné kompetence a agendy (tj. 63 % ze všech). Celkovým vítězem se stal Magistrát města Prostějova. Průzkum mezi obcemi se konal v únoru letošního roku. Dotazník, který úřady vyplňují a slouží jako podklady pro hodnotitele, mapuje úroveň služeb poskytovaných městským úřadem či magistrátem. Dotazy se týkají například úředních hodin, zveřejňování informací na webu města, možnostmi objednání se na úřad, elektronickou komunikací atd.

„Je pro nás velmi důležité, aby občané z našeho úřadu odcházeli spokojení, aby jejich kontakt s úředníkem při vyřizování záležitostí byl co nejjednodušší. Děláme pro to maximum a snažíme se svou práci stále zlepšovat. Všem mým kolegům děkuji za jejich práci, které si nesmírně vážím, a to zejména v této nelehké době,“ doplnil Jaromír Zajíček.

V rámci soutěže je také každý rok vydána i publikace příkladů dobré praxe, kde se mohou úřady inspirovat. I zde měl Děčín v minulých letech své zastoupení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru