Populární písně v době koronaviru

Koronavirus pronikl i do muziky. Kapely a zpěváci nemohli koncertovat, tak někteří o epidemii nebo rouškách nahráli písničku. Okamžitě na aktuální dění reagoval také portál www.supernoty.cz, který převedl skladby do not, aby si je mohl, kdo chce, zahrát a zazpívat.


Jako první přišel s hudebním návodem "Jak na koronavirus" písničkář Pokáč, který v rámci svého cyklu "Rychlovky" napsal hned dvě písně k nynější pandemii. První nazval "Jak na korona virus", druhou pak "Co dělat během karantény".


Do osvěty k nošení roušek se pustila kapela Mirai, která nahrála spolu s Nikol Štíbrovou píseň "Dej si roušku". Vznikl rovnou i videoklip, do kterého se zapojily i ostatní české celebrity.


Kapela Wohnout řešila téma, jak v době koncertní pauzy nevypadnout z tempa. Vznikla tak svižná "koronavirová" píseň s chytlavým refrénem "Jsme na zkoušce v roušce / do ksichtu ti nevidím", na níž se podíleli i Dara Rolins, Oto Klempíř z J.A.R., Vašek Bláha z Divokýho Billa, Márdi z Vypsané fixy nebo písničkář Pokáč.


Kapitán Demo předělal písničku "Kdo to má", kterou původně napsal k seriálovému hitu "Lajna". Název nemusel měnit, hodil se i nyní.


Pozadu nezůstal ani Xindl X, který nahrál song "Roušky". Písničce předcházela ještě verze s ostřejším textem a melodií půjčenou ze songu "Pijeme colu" od Michala Davida.


Stejně, jako dobrá doba, tak i ta špatná potřebuje svoji píseň - zhostil se své role také Tonda Blaník a získal nejvíc zpěváků do jednoho 'koronasongu' "Nejsi v tom sám". Hudbu k němu napsali brněnští Midi Lidi. Text napsali Robert Geisler a Petr Marek. Zpívají Marek Daniel, Halka Třešňáková, Michal Dalecký, Petr Marek, Erika Stárková, Václav Kopta, Berenika Kohoutová, Václav Neužil, Dan Bárta, Tereza Ramba, Bára Basiková, Šimon Caban, Lukáš Pavlásek, Tomáš a Tamara Klusovi.


Kontakt:

Michael Šolín

Managing Director

Super Noty, s.r.o.

Pacovská 2104/1, 140 00 Praha 4 - Krč

e-mail: solin@spgroup.cz

Klíčová slova ČR-pop-hudba-koronavirus-firmy-Super Noty

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.