Běžný provoz KV Areny v Karlových Varech v současné době zajišťují pouze čtyři zaměstnanci

24. listopad 2020 13:45

Bazénové centrum, hala míčových sportů, tréninkové kluziště a hlavní ledová plocha. To jsou čtyři základní sportoviště, ze kterých se skládá KV Arena v Karlových Varech. V současné době se o celý komplex stará pouze několik pracovníků. Kvůli koronaviru je totiž velká část sportovních hal uzavřená.

Podle ředitele areálu Romana Rokůska zajišťují nejnutnější údržbu pouze určení pracovníci. Většina ze 40 zaměstnanců ale může být doma. Vedení arény totiž využívá vládní program Antivirus, který firmy podporuje, aby nemusely rušit pracovní místa.

„Na jaře jsme ten program ani tolik nevyužili, protože jsme tady hodně opravovali. Takže všichni naši zaměstnanci, kteří opravují, tady dávali arénu během toho prvního období do kupy, ale teď už tady nemáme co opravit. Už nám docházejí i prostředky, takže jsme na Antiviru a máme zavřeno,“ uvedl Rokůsek.

Provoz areálu, hlavně pro tréninky basketbalistů a hokejistů teď zajištují prakticky čtyři lidé.  Pro veřejnost ale soustava sportovních hala zůstává v podstatě zavřená. „V průměru přicházíme každý měsíc asi o 2,5 milionu korun příjmu,“ řekl ředitel areálu.

Soustava sportovišť KV Areny je napojená na jednu kotelnu a rozvody teplé vody. Obtížné je proto jak postupné omezování jednotlivých pracovišť. Tak i jeho následné oživování. Uzavření velké části areálu kvůli koronaviru přineslo ale paradoxně i určité výhody. Podařilo se třeba dokončit rekonstrukce morálně zastaralého saunového centra.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio