Mírové náměstí od pondělí zdobí stříbrný smrk. Tradiční rozsvěcení proběhne letos on-line
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Urostlý stříbrný smrk zdobí od včerejšího dne litoměřické Mírové náměstí. Je darem místního obyvatele městu. Vánoční strom a s ním i výzdoba se rozsvítí, bohužel s ohledem na stávající epidemiologickou situaci bez účasti veřejnosti, v pátek 4. prosince v 18 hodin. Lidé však o každoroční zážitek nepřijdou.

Rozsvěcení vánočního stromu mohou sledovat on-line na Facebooku Litoměřice Srdcem a Facebooku Litoměřicko 24. Celý program zahájí předtočená pohádka Sváťova dividla v 17 hodin, následovat bude vánoční troubení z věže Kalich v podání Podřipského žesťového kvintetu. Těsně před 18. hodinou zazní z úst starosty Ladislava Chlupáče poselství lidem pro adventní čas.

2411stromkz

Zdroj: www.litomerice.cz

V 18 hodin dojde k rozsvícení symbolu Vánoc i ostatní výzdoby. Tu letos zkrášlí světelné stromy, které orámují prostor, kde bývají vánoční trhy. „Bohužel trhy se uskutečnit nemohou. Příspěvek, který Zahrada Čech na jejich organizaci dostala, proto využila na nákup nové vánoční dekorace. Věřím, že každého z nás potěší,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

Živé vysílání po 18. hodině zakončí předtočené vánoční poselství litoměřického biskupa Jana Baxanta a záznam videomappingu, který nám připomene historii letos již 801letého města.

2411stromkz2

Zdroj: www.litomerice.cz

Opět se uskuteční soutěž o nejkrásnější vánoční stromeček nazdobený dětmi litoměřických mateřských škol. Nicméně s ohledem na platná opatření bude soutěž probíhat on-line na Facebooku Zahrady Čech. Každá školka, která zašle fotografii svého díla, bude zařazena do hlasování. „Vítěz získá od Zahrady Čech poukázku na nákup zboží v Dráčku,“ přislíbila ředitelka Zahrady Čech Michaela Mokrá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru