Sociální sítě
Nahoru

Vasky přihází s kolekci oblečení a doplňků

Doposud ryze obuvnická firma mladého podnikatele Václava Staňka (22) má za sebou navzdory koronakrizi velmi úspěšný rok. Představili několik nových kolekcí, po zdařilé crowdfundingové kampani začali vyrábět tenisky, připravují se na otevření nové prodejny v Praze Na Příkopech a nyní se vrhli do nového odvětví. Vasky rozšiřují sortiment o svetry, čepice, šály a rukavice z merina. Další novinkou je nový odstín bot – dámského bestselleru Lydie.

Oblečení navrhoval sám Vašek Staněk ve spolupráci s Danielem Klímou, se kterým pracuje ve své digitální agentuře Inhubo. „Je pro nás důležité, aby značka Vasky byla vnímána jako záruka kvality. Proto jsme na způsob výroby a kvalitu produktů velmi přísní. Materiály jsme vybírali pečlivě a rozhodli se pro merino. Věříme, že zejména v zimních měsících zákazníci ocení komfort, který merino zajišťuje,” popisuje zakladatel značky Václav Staněk.

Merino je přírodní funkční vlákno odolné vůči UV záření, které je přirozeně jemné a neškrábe. Navíc se pyšní antibakteriálními a antialergenními vlastnostmi a jeho velkým benefitem je, že nepodléhá zápachu. Ideálně reguluje teplotu a hřeje, i když je mokré. Materiál drží certifikát nejvyšší ekologické šetrnosti a bezpečnosti Bluesign®APPROVED.

Minulý rok došlo ve zlínské dílně k úsměvnému omylu, ševci použili při výrobě třiceti párů Lydií Vanilla špatný odstín kůže, a to karamel. Tyto “nepovedené” boty se naskladnily na zkoušku na brněnskou prodejnu a velmi brzy si získaly srdce mnoha žen. Proto se je Vasky rozhodly zařadit do stálé nabídky vedle ryze podzimního odstínu Vanilla, elegantní varianty dark brown a jasné a úderné Black.

Lydie jsou typicky městské boty do chladnějšího počasí a jedná se o první čistě dámskou siluetu s rukopisem Vasky. „Proč vlastně Lydie? Když jsme přemýšleli nad jménem těchto bot, zrovna jsme pracovali i na otevření nové prodejny ve Zlíně. Procházeli jsme archivní materiály Obchodního domu Zlín, abychom se nechali inspirovat 30. lety, kdy na stejném místě byla prodejna obuvi Baťa. V tom nás zaujalo prostřední jméno architekta Františka Gahury. Lydie. A měli jsme jasno, jak naši novou dámskou botu pojmenujeme,” vzpomíná Václav Staněk.

 

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.