Generál Pavel nabídl pomoc Babišovi s revizí druhé vlny nákazy

24.11.2020 17:06

Generál Petr Pavel dnes společně s premiérem Andrejem Babišem (ANO) hovořili o tom, že Česko potřebuje odborné vyhodnocení, jak se stát připravil a reagoval na druhou vlnu epidemie koronaviru. Generál Petr Pavel také nabídl své zapojení do revize a koordinace odborníků, tak abychom se rychle poučili a byli lépe připraveni na další vlny epidemie a krize v budoucnu.

Generál Pavel nabídl pomoc Babišovi s revizí druhé vlny nákazy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Pavlovi jde podle jeho slov o nepolitickou revizi. „Jak fungovalo krizové řízení, jak komunikovaly instituce a úřady, jak se dařilo komunikovat s byznysem, jak to fungovalo ve zdravotnictví, školství nebo jak stát systematicky zapojoval dobrovolníky,“ podotkl generál Pavel.
 
Podle domluvy s premiérem bude následovat schůzka generála Pavla s ministrem zdravotnictví Janem Blatným. Toho premiér již dříve požádal o revizi kroků, kterými stát na krizi reagoval. Podle generála Pavla by následně mohl vzniknout odborný tým, který provede vyhodnocení napříč resorty a urychleně připraví doporučení vládě pro lepší zvládání krizí.
 
Generál Pavel také představil premiérovi návrh na vznik integrovaného bezpečnostního systému. Ten je jedním z hlavních doporučení jeho expertní skupiny, s níž objel v létě Česko při vyhodnocování zkušeností z první vlny epidemie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…