‚Samozřejmě to nese dost velké finanční náklady.’ Šéf biatlonistů Hamza věří, že se i druhý závod zvládne

Nejen jeden, ale rovnou dva biatlonové Světové poháry budou v březnu v Česku. Mezinárodní biatlonová unie kvůli pandemii koronaviru snížila počet dějišť elitního seriálu a místo Pekingu přidělila pořadatelství Novému Městu na Moravě.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf českých biatlonistů Jiří Hamza

Šéf českých biatlonistů Jiří Hamza | Zdroj: Profimedia

České biatlonisty čekají v březnu hned dva domácí Světové poháry namísto jednoho. Čeští reprezentanti takový fakt pochopitelně vítají a proti nakonec nejsou ani organizátoři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká šéf českého biatlonu Jiří Hamza na další závod Světového poháru, který se v Česku pojede

„Já osobně jsem velmi potěšen, ty traťe mám rád. Otázka jsou fanoušci, ale i kdyby to mělo být bez nich, tak je to Světový pohár na domácí půdě, takže tak jako tak, se tam budu těšit,“ rozplývá se olympijský medailista Michal Krčmář.

Jestli si tam bude moct užít i neopakovatelnou atmosféru, kterou připraví domácí fanoušci, to opravdu zatím není jisté, a i proto má teď šéf organizátorů Jiří Hamza několik různých cifer, kolik bude dvoutýdenní akce s celkem dvanácti závody Světového pohůru stát.

Záleží taky, jak budou v březnu vypadat protikoronavirová opatření, jestli bude nutné biatlonisty testovat atd. Rozpočet by se tedy měl pohybovat mezi 90 a 120 miliony korun.

„Samozřejmě to nese dost velké finanční náklady. Vyplácíme dvakrát prize money, musíme tam držet lidi živit. Dlouho jsme se o tom bavili, jestli do této varianty jít,“ vysvětluje Hamza.

Příslib do budoucna

Nakonec do ní ale Nové Město šlo a v příštích letech by z toho mohlo prý profitovat, když teď ukázalo, že v nouzi je ochotné uspořádat o jeden závod Světového poháru navíc.

„Myslím, že do budoucna se s Novým Městem počítá ještě pevněji, než doposud. Teď jsme mívali tři Světové poháry za čtyři roky a nikde není vyloučené, že od příštího čtyřletého olympijského cyklu budeme mít ty závody každý rok.“ dodává Hamza.

Tuhle zimu budou elitní biatlonisté závodit na Vysočině první dva březnové týdny, pokaždé od čtvrtka do neděle.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme