Před kamerou se zrovna měly slavit narozeniny jeho postavy, bývalého primáře Bojana, scenáristi ale museli prakticky přes noc všechny scény přepsat. Štěpnička se totiž s tvůrci domluvil na okamžitém ukončení spolupráce a do ateliérů už nepřišel!

K rozhodnutí opustit jej jsem dospěl před dvěma měsíci. A to ve chvíli, kdy docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem prostě dostal strach. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti,“ vysvětlil oblíbený herec svůj nečekaný odchod ze seriálu.

Odstěhoval jsem se z Prahy na chalupu a opravdu se mi podařilo se tomuto onemocnění vyhnout. Věřím, že moje důvody jsou pochopitelné,“ prozradil. „Museli si s touhle situací rychle poradit. Rozešli jsme se ale přátelsky, po chápavé vzájemné dohodě, a tak věřím, že až tohle období přejde, potkám se s lidmi, kteří jsou mi skutečně milí, při nějakém jiném projektu,“ dodal syn Jiřiny Štěpničkové (†73). Diváci tak místo hereckého barda uvidí dnes večer na Primě od 20.15 oslavu jeho předchůdkyně, kterou hraje komparzistka Eva Kozderková (78).

Štěpničkovo impulzivní rozhodnutí samozřejmě vzalo vítr z plachet i kreativnímu producentovi seriálu Ivanu Vodochodskému (57). „Pochopitelně nás to velmi mrzí, ztrácíme v něm skvělého kolegu a také ikonickou postavu seriálu,“ nechal se slyšet. „Avšak respektujeme jej a vzhledem ke zdravotním rizikům, která v současné době práce v kolektivu, a tedy i natáčení seriálu nese, jej plně chápeme. Jiřímu přejeme především pevné zdraví a věříme, že se při nějakém z budoucích projektů televize Prima opět shledáme,“ dodal vzápětí.

Obrazy do tohoto dílu se natáčely v poslední zářijový týden a na začátku října, tedy v době, kdy Sestřičkami prolétla nákaza, řadu herců postihla a mnoho jich bylo v karanténě. V této době se nakazili Ondřej Rychlý (28), David Gránský (28), Daniela Šinkorová (47), Igor Chmela (49) a v karanténě museli být Petr Ryšavý (29) a Michaela Tomešová (29). Scénáře se ze dne na den upravovaly, jednotlivé obrazy se škrtaly, jiné přepisovaly tak, aby díl dával smysl i při absenci nemocných herců nebo herců v karanténě.

VIDEO: Připomeňte si Štěpničku v Modrém kódu?

Video
Video se připravuje ...

Do Modrého kódu dnes večer nastoupí docent Šeřík a se Sašou to rozhodně nebude mít jednoduché! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Modrý kód: Znásilněná Lucie a Adam se zajímavým návrhem! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Modrý kód: Kdo dá dneska výpověď? Primář Bojan řeší problém! FTV Prima

Fotogalerie
15 fotografií