Banes Motor České Budějovice
24.11.2020, Adam Pavlíček

CEB - ZLN 1:4 - Berani odskočili v závěru a Motor reagovat nestačil

V Budvar aréně se dnes potkali dva tabulkoví soupeři. Alespoň dle tohoto kritéria se schylovalo k těsnému zápasu. K němu nakonec opravdu došlo. Zlín se dostal na jihu Čech do vedení, následně Českobudějovičtí ještě srovnali, pak jim ale soupeř znovu odskočil a skóre s koncem už jen navyšoval. Motor přes veškerou snahu nevyrovnal a musí se smířit s další extraligovou prohrou.

První okamžiky zápasu nabídly několik slibných střel na zlínskou branku. Tu vůbec nejnebezpečnější zaznamenal Zdeněk Doležal, který z brankářova pohledu trefil jen levou tyč. Následovala dobrá Přikrylova akce a aktivní byl také Martin Beránek. Na opačné straně zatím Patera zamezil nepřehledné situaci ve svém brankovišti. Hra se po celou třetinu překlápěla ze strany na stranu, ovšem branku jsme nakonec neviděli ani jednu. Do kabin se šlo za smířlivého stavu.

Druhá perioda trochu ubrala z tempa, která bylo nastoleno v úvodním dějství. Ani na jedné ze stran nebyla vidět výrazná převaha. Přeci jen o něco nebezpečnější střely měl ale hostující Zlín. Po Svobodově rychlém přečíslení ale branka nepadla, to až o chvíli později. Od modré čáry napřáhl Matyáš Hamrlík, který přesnou střelou zaznamenal první extraligový gól. Před koncem třetiny došlo k šarvátce mezi Kubišem a Doležalem, nic dalšího ovšem k vidění nebylo.

Poslední dvacetiminutovka byla na šance už o něco bohatější. Jednu z nich měl Voženílek, který kotouč těsně nezasunul do prázdné branky. Následovala českobudějovická přesilová hra. Matouš Venkrbec stál před brankou přesně tam, kde bylo třeba. Poté nastavil hůl a změnil dráhu kotouče tak, že Huf nestačil reagovat - 1:1. S blížícím se koncem třetiny a celého zápasu už ale góly padaly jen do jedné sítě - do té domácí. Berani odskočili po přesné trefě Jiřího Kafariáta, na něhož ještě navázal Jakub Šlahař. Vítězství do prázdné pak zpečetil Pavel Kubiš.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal: Jsme hrubě nespokojeni. Když se nám ve třetí třetině konečně podařilo vyrovnat na 1:1, tak uděláme dvě obrovské chyby. Nejsme dostatečně produktivní, abychom tyto ztráty kotoučů, které končí u nás v brance, dokázali nahradit. Pro nás jsou to ztracené tři body. Proč nenastoupil Michnáč, to je naše interní věc.

Martin Hamrlík: Bylo to vyrovnané utkání. Určitě jsme nebyli v pohodě. Chtěli jsme hrát celých šedesát minut poctivý hokej. Byli jsme šťastnější, úplně stejně mohly vyhrát i Budějovice. Za stavu 1:1 se psychická výhoda přelila na stranu našeho týmu. Jsem rádi za tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....