24. listopadu 2020 • 20:00

Siegl o životě po kariéře: Znáte autodopravu Siegl? Tak ta není moje

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanská legenda, čtyřnásobný král střelců a jedenáctinásobný mistr. Bývalý útočník Horst Siegl je stále vidět, i když svoji hráčskou kariéru uzavřel už před 14 lety. V podcastu Západy kariéry, který produkuje Red Bull, probral také okolnosti své trenérské dráhy a další aktivity.



Když v roce 2006 ukončil kariéru jako hráč v Mostě, přesídlil Siegl opět do Sparty, ovšem jako asistent trenéra Michala Bílka. Kromě Letné zkusil angažmá také ve Slovanu Bratislava. A dnes…? Není rentiér, jak by si někdo mohl myslet…  „Víte, jak po Praze jezdí autodoprava Siegl? Tak to není moje,“ směje se někdejší vyhlášený kanonýr. Rád by se znovu vrátil k trénování. „Chybí mi kabina a kontakt s hráči,“ podotýká.

Jak je na tom s dalšími aktivitami? „Měl jsem penzion v Krušných horách u nás v Abertamech. A pak také mám svůj tým, objíždíme zemi a rozdáváme radost fotbalem,“ řekl Siegl s tím, že během léta dají i třicet zápasů.

Pro fanoušky je nejviditelnější jako televizní expert při ligových přenosech na O2 TV Sport. „Jsem tak dál u fotbalu, musím si držet přehled. Pak ale slyšíš: Mluví proti Spartě, je zapšklý. Jenže já už tam nejsem deset let…,“ vysvětluje.

Celou epizodu podcastu Západy kariéry najdeš na SpotifyApple Podcasts a dalších streamovacích platformách.

Horst Siegl a Jozef Chovanec na Letné na podzim 2014, kdy vedli Slovan Bratislava
Horst Siegl a Jozef Chovanec na Letné na podzim 2014, kdy vedli Slovan Bratislava

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud