Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajný recept na krocana. Harrisová promluvila o vaření a manželovi „kuchtíkovi“

Autor: Darina Jíchová - 
24. listopadu 2020
19:59

Na rozdíl od Bílého domu se v domácnosti nově zvolené a vůbec první viceprezidentky v historii Spojených států Kamaly Harrisové na Den díkuvzdání krocan omilostňovat nebude. Harrisová totiž není jen úspěšná politička a právnička, ale také nadaná kuchařka. Krocana, který je typickým pokrmem připravovaným na tento svátek, upeče podle receptu, který s Američany sdílela během jednoho z interview, informoval magazín Town and Country.

Už v roce 2019 se Harrisová během rozhovoru pro stanici MSNBC podělila o svůj recept na krocana, otázkou ji během reklamní přestávky zaskočil novinář deníku Washington Post Jonathan Capehart, který přiznal, že s dotazem přišel jeho manžel Nick. Senátorka měla jen 90 vteřin na to, aby vysvětlila, jak přesně krocana dělá.

Harrisová mluvila hlavně o nálevu, do kterého krocana nakládá. Její recept se stal hitem internetu, kde nad jeho efektivností debatovaly tisíce Američanů. Harrisová zdůraznila, že základem každého dobrého receptu je kvalitní a čerstvý krocan, ona osobně maso nakládá „do vody s bobkovým listem, špetkou cukru, odměrkou celého pepře a plátkem pomeranče – či něčeho podobného“, vyjádřila se Harrisová.

Tajemství receptu a kuchtík Dougie

Harrisová následně dodala, že nejlepší je krocana naložit na 48 hodin, ale uznala, že pokud na to člověk nemá čas, postačí i 24 hodin. Připustila, že kromě „mokrého“ naložení, lze krocana předpřipravit na pečení i „na sucho“. „To je jednodušší, prostě krocana posolíte a opepříte. Sůl a pepř ale musí být rozprostřeny úplně všude a pořádně, zvenku i zevnitř,“ poradila. Jako každá kuchařka i Harrisová má ale své speciální tajemství.

„Jde o mix koření, co dávám krocanovi pod kůži před pečením. Je to směs soli, pepře, tymiánu a trocha rozmarýnu, společně s máslem to dávám pod kůži,“ s úsměvem dodala, že pak celého krocana zaleje „levným bílým vínem“. Harrisová ale nevaří jen při „speciálních“ příležitostech, v kuchyni tráví spoustu času. Většinou jí asistuje její manžel Doug Emhoff, kterému láskyplně říká Dougie.

Video  Vítězný projev Bidena: O jasném vítězství, koronaviru a obnově duše USA  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi