Banes Motor České Budějovice
24.11.2020, Denisa Józsová

Jsem strašně smutnej, potřebujeme získávat body, říká Zdeněk Doležal

Zdeněk Doležal znovu hrál ve formaci s Martinem Novákem a s Romanem Přikrylem. Právě po jeho střele padla jediná branka Motoru v zápase, kterou dal Matouš Venkrbec v přesilové hře. České Budějovice ovšem znovu padly, tentokrát se Zlínem. Svou prohru mohou odčinit už v pátek, když jedou na led svého dnešního přemožitele.

Toto rozhodně nebude veselá otázka… Ale jak byste zhodnotil dnešní utkání?
No, dnes vůbec nevím, jak bych to zhodnotil. Naše nemohoucnost v rovnovážném stavu a při hře pět na pět, prostě se nedokážeme prosadit. Fakt se to hodnotí těžko. K tomu ještě v závěru uděláme chyby jak děti. Nic víc se k tomu říct asi nedá.

Většina vašich střel šla do gólmana, naopak Jiří Patera se musel na druhé straně ohánět. Proč se v tomto nedaří, čím by se to dalo vysvětlit?
Po pravdě vůbec nevím, těžko říct.

V první třetině jste byli lepší na ledě, ale od druhé byla hra minimálně vyrovnaná. Vstoupil soupeř do druhé části s nějakými změnami?
Myslím, že soupeři nezměnili nic. My jsme udělali chyby a Zlín z toho dokázal góly vytěžit. Těch chyb jsme prostě udělali více a protihráči toho využili.

Zdeněk Doležal proti Zlínu:

Body: 1 (0+1)
+/-: -1
Čas na ledě: 18:20
Počet střel na branku: 5
Trestné minuty: 4

Vaše formace poměrně často zatápěla Zlínu. Vypadá to, že vám spolupráce s Romanem Přikrylem a Martinem Novákem sedla?
No, nevím, jestli mohu říct, že nám zrovna sedla. Nedokázali jsme se prosadit při hře pět na pět, trefili jsme se jen v přesilové hře, a to je málo. Dostali jsme spoustu času na ledě, často jsme naskakovali do útočného pásma, měli jsme hodně střel. Několikrát jsme se udrželi v útočném pásmu, ale když z toho nedáme branku, nemohu to hodnotit nijak pozitivně.

Toto je sice poměrně častá otázka, ale jak se hraje bez diváků? Nováčkovi v extralize by mohli pomoci…
Rozhodně špatně, fanoušci nám chybí.

V pátek jedete na hřiště svého soupeře, co udělat v zápase lépe?
Prosadit se… Prostě musíme začít dávat více branek. Nevím, co k tomu moc říct, jsem z toho hrozně zklamanej.

Máte celkem nabitý program, hrajete třikrát týdně. Vyhovuje vám to takhle?
Upřímně, mně to vyhovuje opravdu hodně. Už ale potřebujeme získávat body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....