Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Budějovice jdou do dohrávky s Bohemians 1905 nabité výhrou ze Sparty

Dynamo si oddechlo. Po bodovém půstu si přivezlo tři body z pražské Letné, a tak jde do dohrávky s Bohemians 1905 v dobré náladě. Souboj tak zkompletuje 5. ligové kolo. Jihočeši se pokusí vylepšit 14. místo v tabulce, jedenáctí Pražané zase chtějí navázat na vítězství 2:0 nad Teplicemi. Přímý přenos sledujte od 16:50 na ČT sport.

Jaroslav Drobný z Českých Budějovic inkasuje gól od Tilla Schumachera
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

České Budějovice na Letné dosáhly na první výhru v ligové sezoně a v nejvyšší soutěži zvítězily poprvé po devíti zápasech. Doma však Dynamo jako jediné v tomto ročníku ještě nebodovalo a ze tří utkání tam má hrozivé skóre 1:10.

"Výhru jsme už potřebovali jako sůl. To, že se nám povedla na Spartě, že jsme při tom dali čtyři góly a došli k ní výkonem, jaký jsme podali, ty tři body jen zvedá. Věřím, že nám to pomůže do další práce. Je důležité, abychom na to vítězství navázali dalšími třemi body doma s Bohemkou," uvedl českobudějovický trenér David Horejš.

Zatímco Dynamu se dosud nevedlo doma, Bohemians se nedařilo venku. Ze tří zápasů této ligové sezony klokani na hřištích soupeřů získali jediný z celkových 10 bodů a dali tam pouze jeden gól.

Pražané vyhráli tři z posledních čtyř ligových zápasů s Budějovicemi, na jihu Čech však zvítězili pouze v jediném z posledních sedmi duelů.

"Nemyslím si, že by se Dynamo v našich očích teď po výhře na Spartě nějak změnilo. Budějovice mají svoji kvalitu, ale v předchozích zápasech nebodovaly. Na Spartě naplno ukázaly, že jsou brejkovým mužstvem. V týmu mají hráče, kteří dokážou dávat góly. Současně ale i ty, kteří umí tým pozvednout, pokud se nedaří. Absolutorium zaslouží celý tým," uvedl asistent trenéra Bohemians Erich Brabec.

Zápas se měl původně uskutečnit už před dvěma měsíci, kvůli koronaviru byl ale dvakrát odložen.

Předpokládané sestavy:

Č. Budějovice: Drobný - P. Novák, Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Brandner, Šulc, Mészáros - Van Buren.

Bohemians: Le Giang - Jindřišek, Hůlka, Bederka, Schumacher - Vacek, Ljovin - Vaníček, Hronek, Květ - Pulkrab.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články