Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bayern, Liverpool a Manchester City mohou v Lize mistrů slavit. Lewandowski cílí na Raúla

Po kvartetu Sevilla, Chelsea, Juventus, Barcelona si může postup do osmifinále Ligy mistrů zajistit další trojice týmů. Účast ve vyřazovací fázi mají na dosah obhájce Bayern Mnichov, který přivítá Salcburk, a anglické duo Liverpool  Manchester City. "Reds" čeká doma Atalanta a "Citizens" venku Olympiakos Pireus.

Robert Lewandowski
zdroj: Reuters autor: Christof Stache

Ve skupině A posune Bayern do osmifinále vítězství nad Salcburkem, remíza mu bude stačit za předpokladu, že Lokomotiv Moskva v souběžně hraném duelu nevyhraje na stadionu Atlética Madrid.

Úřadující šampion LM půjde do utkání nabuzen předchozí kanonádou 6:2 v Salcburku, o které začátkem listopadu rozhodl kvartetem gólů v závěrečné čtvrthodině.

"Zápas v Salcburku je pro nás poučením. Nesmíme dopustit, abychom soupeři dovolili skórovat tak snadno. V defenzivě nám budou chybět čtyři hráči, ale doufám, že se nám podaří zvítězit i bez nich," připomněl záložník Leon Goretzka absence Hernándeze, Sarra, Kimmicha a Daviese.

Střetnutí bude výjimečné pro polského útočníka Roberta Lewandowského. Pokud se trefí i tentokrát, v počtu gólů vyrovná Španěla Raúla (71) a po Cristianu Ronaldovi a Lionelu Messim se stane třetím nejlepším střelcem historie soutěže.

Bude Liverpool opět nadělovat?

V "déčku" může postoupit Liverpool, když doma zdolá Bergamo. K místence v další fázi mu může stačit i remíza, pokud Ajax Amsterdam doma neporazí Midtjylland. "Reds" před třemi týdny v Bergamu vyhráli i díky hattricku portugalského forvarda Dioga Joty 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta - Liverpool

Oproti nedělnímu ligovému zápasu s Leicesterem (3:0) můžě trenér Jürgen Klopp v útoku počítat s Mohamedem Salahem, jenž měl po nakažení koronavirem a desetidenní karanténě v pondělí negativní test na covid-19.

"Mo (Salah) má normální režim, může s námi trénovat. V pondělí a v úterý jsme opět podstoupili sérii odběrů a já věřím, že bude k dispozici a pomůže nám k postupu," řekl kouč Liverpoolu.

"Citizens" si chtějí spravit chuť 

Postoupit do osmifinále může i Manchester City, který má cestu do play-off ze zmíněné trojice "nejsnazší". Na hřišti Olympiakosu Pireus mu totiž stačí i remizovat. Začátkem listopadu přejel doma řecký tým výsledkem 3:0. Pro anglický tým svědčí i fakt, že už patnáct utkání v řadě ve skupinové fázi soutěže neprohrál.

Trenér Pep Guardiola navíc věří, že se mužstvu podaří zapomenout na sobotní prohru 0:2 s Tottenhamem v anglické lize, v níž vyhrálo jen dva z posledních sedmi zápasů.

"Realita je taková, že v této sezoně těžko střílíme góly. To se může stát, třeba proti Tottenhamu jsme byli lepší v mnoha ohledech, ale prohráli jsme. Věřím, že si v Pireu povedeme lépe," prohlásil veleúspěšný kouč.

Druhým zápasem ve skupině C je měření sil Marseille s FC Porto. Pokud francouzský tým z přístavního města prohraje, přijde o šanci na postup stejně jako dánský Midtjylland, když ve skupině D nezaboduje v Amsterdamu.

V "béčku" po duelech Mönchengladbach - Šachtar Doněck a Inter Milán - Real Madrid nebude mít žádný z týmů jistotu postupu a nikdo zároveň nepřijde o šanci na osmifinále.

Harmonogram středečních utkání v LM:

18:55 Mönchengladbach - Šachtar Doněck 
18:55 Olympiakos . Manchester City
21:00 Ajax . Midtjylland
21:00 Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva
21:00 Bayern - Salcburk
21:00 Inter Milán - Real Madrid
21:00 Liverpool - Atalanta
21:00 Marseille - FC Porto

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články