ZAOSTŘENO NA: Harry Styles v šatech a rapper Pouya v rytmu funku

Pouya | Zdroj: slvyvll.com

Nový týden je tady a s ním i rubrika ZAOSTŘENO NA, v níž se pravidelně podíváme na průřez novinek různými žánry českého i zahraničního hudebního světa. Pobouření zastánců tradičních hodnot způsobil novými fotkami Harry Styles. Na scénu se vrací s novým EP projekt The Network od členů Green Day.

John Wolfhooker čekali 3 dny na déšť

John Wolfhooker přišli s emotivním videoklipem ke skladbě Lost And Forgotten. Vizuálního zpracování se tentokrát ujal Riko Čeko, který pro Wolfhookery už v minulosti natočil klip Monalisa. Ačkoliv se Čeko věnuje převážně rapovým či trapovým videím (například pro Yzomandiase), kapela ze spolupráce vyždímala maximum stejně jako u klipu Monalisa. “Tři dny jsme čekali na déšť,” vzpomíná frontman Martin Čupka na promočené záběry, které lemují citově nabitý klip. Celá skladba je introspektivním pohledem na bolestivé ukončení první lásky, lze ji však interpretovat různými způsoby. “Občas jedinou možností, jak se dostat z nepříjemného psychického rozpoložení, je přetavit emoce do muziky,” vysvětluje Čupka.

Čtěte také: ZAOSTŘENO NA: Mandrage a Mig 21 přichází s výběrem nejlepších skladeb, duo Lindemann končí

System Of A Down další hudební tvorbu nevidí nadějně

Kapela System Of A Down začala před pár lety po dlouhé době znovu koncertovat, ale fanouškům brzy došlo, že na novinky z oblasti tvorby to nevypadá. To se však změnilo, když nedávno vydali dva singly – Protect The Land a Genocidal Humanoidz. Jejich nahrání zapříčinil současný vyhrocený konflikt Ázerbájdžánu a Arménie, přičemž historie Arménie byla obecně častou inspirací pro muziku SOAD. Bohužel to vypadá, že šlo spíše o výjimku. Daron Malakian při nedávném rozhovoru působil z budoucí tvůrčí práce opět frustrovaný a skeptický. Obě skladby dle něj totiž vznikly opravdu jen jako okamžitá reakce na situaci ve světě, jinak si kytarista prý nedokáže představit, že by více muziky bylo v nejbližší době možné.

Čtěte také: System Of A Down vydali po 15 letech nový singl, věnovali ho Náhornímu Karabachu

Harry Styles způsobil kontroverzi fotkami v šatech

Populární zpěvák se minulý týden stal předmětem mnoha debat. Pro jednou to ale nebylo kvůli muzice. Pro známý časopis Vogue se nechal nafotit v různých druzích oblečení, včetně dámských šatů. Diskuzi na internetu tak ovládlo plno útoků na jeho „mužnost”, k čemuž na Twitteru přispělo i několik známých konzervativních osobností. Harry Styles si dle všeho nedělal z humbuku těžkou hlavu a nakonec ani neměl proč. Během chvíle se totiž debata ve veřejném prostoru změnila spíše na téma toxické maskulinity těch, kteří nedokáží respektovat, že někdo není oblečen podle jejich standardů. Zpěvák se stal mimo jiné prvním samostatným mužem, který se na obálce magazínu Vogue objevil.

Čtěte také: Cardi B pobouřila konzervativce provokativní skladbou WAP

Pouya se pouští do neprobádaných míst funkových rytmů

Rocci a Pouya se už několikrát pustili do spolupráce a jejich nejnovější počin se vydal překvapivou cestou. Čerstvá skladba It’s Over najíždí na funkovější a taneční pojetí, což pro rappera Pouyu zatím rozhodně není obvyklé. Očividná inspirace v osmdesátkové muzice dala tak vzniknout singlu, který úspěšně kombinuje zpěvný refrén se svižnými rapovými slokami. Jak moc tato kolaborace předpoví budoucnost floridského rappera se teprve ukáže, rozhodně to však vypadá, že dvojice si vzájemnou hudební chemii bude užívat i nadále.

Recenze (2018): Pouya věnoval své nové album zesnulému Lil Peepovi

Vedlejší projekt Green Day se vrací po 17 letech

Kapela The Network„tajný” projekt kalifornských punk rockerů Green Day – vypustila 20. listopadu do světa nové EP Trans Am a upozornila i na album, které vydá začátkem prosince. Stejný název nese i pilotní singl, k němuž právě vyšel videoklip. Poslední desku Money Money 2020 vydal projekt v roce 2003. Svou novinku aktuálně komentuje skupina slovy Není divu, že rok 2020 vypadá přesně tak, jak jsme předpovídali v našem proroctví.Money Money Pt II: We Told Ya So! vyjde 4. prosince. Zatím si můžete poslechnout výše zmiňované EP. V obou dvou případech se tento počin dost odklání od zajetého stylu Green Day. Nadšení však budou všichni, kteří mají rádi elektronickou, svižnou a taneční hudbu.

Čtěte také: TIP REDAKCE: 5 vedlejších projektů Billieho Joea


Napište komentář