Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Čtyřkanálový bezdrátový systém Mooer Air P10

Pro kytaristy, basisty a další muzikanty používající nástroj opatřený snímačem a klasickým 6.3 mm TS výstupem je určen nový bezdrátový systém Air P10 z produkce čínské značky Mooer Audio. Set tvoří kompaktní vysílač a identicky tvarovaný přijímač s elektronikou uloženou v poloprůhledném plastovém šasi opatřeném výklopným jackem, takže obě součásti lze bez problémů použít k propojení drtivé většiny nástrojů s různými typy zesilovačů, pedalboardů apod.

Transmitter i receiver jsou vybaveny tlačítky ABCD pro volbu čtyř samostatných kanálů s defaultně nastaveným presetem A, podsvícený spínač každého kanálu informuje o stavu a kvalitě připojení, efektivní akční dosah činí cca 13 až 15 m, latence signálu se pohybuje pod hodnotou 5 ms a systém pracuje ve frekvenčním pásmu 2.4G Hz ISM.

Obvod s rozlišením 24-bit/48 kHz poskytuje dynamickou odezvu až 103 dB, zkreslení <0.05% (1 kHz @-10dbFS) slibuje dostatečnou čistotu a brilantnost zvuku, frekvenční rozmezí je dáno hranicemi 20 Hz – 20 kHz a výrobce zaručuje plnou funkčnost při teplotách v rozsahu -10 až +50 stupňů. Air P10 umožňuje také párovat jeden transmitter s dvojicí receiverů na stejném kanálu a dosáhnout tak s odpovídajícím gearem stereo efektu.

Moduly disponují integrovanou baterií dobíjitelnou přes USB port, plně nabitý článek vystačí na 5 hodin nepřetržitého provozu a nechybí ekonomický Saving mod, jenž poté, co senzor po dobu 10 sekund nedetekuje žádný vstupní signál, přepne napájecí obvod do pohotovostního režimu, čímž se zároveň eliminuje případný šum. Opětovná aktivace probíhá automaticky.

Čtyřkanálový bezdrátový systém Mooer Air P10 s přijímačem a vysílačem o rozměrech 117 x 42 x 30 mm a hmotnosti 50 g by se měl na pultech evropských obchodů objevit s cenovkou nastavenou okolo 100 eur včetně USB Y kabelu koncipovaného pro současné nabíjení obou komponent.

Tagy Mooer Mooer Air P10

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY