Chrudimské noviny Co o kauze vodovodu v Píšťovech soudí Řezníček a Pilný?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Co o kauze vodovodu v Píšťovech soudí Řezníček a Pilný?

Chrudim – Kauza, kterou Chrudimské noviny přiblížily v článku v minulém týdnu, zaujala velké množství čtenářů. Týká se absentujícího vodovodu v Píšťovech, respektive v ulici Obce Ležáků. Jedna z místních obyvatelek, Ladislava Rehortová, si totiž postěžovala, že tu žijí jako v předminulém století a město na ně kašle.

Emotivní vyjádření, které Ladislava Rehortová redakci zaslala, obsahovalo kritiku jak současného starosty města Františka Pilného (ANO 2011), tak bývalého starosty Petra Řezníčka (SNK-ED). Oba politici prý ve zmiňované záležitosti nevyvíjeli žádnou přílišnou aktivitu.

Bývalý starosta Řezníček se pro Chrudimské noviny vyjádřil těmito slovy: Paní Rehortová za mnou byla dvakrát, a to v roce 2018. A těch 11 let moc nesedí, neb jsem starostoval pouze 8 let a její problém s vodou se řešil po roku sucha v letech 2016-17. To, co se řešilo v minulosti, tak to se týkalo její plechové garáže mezi třemi domy ve Škroupově ulici, kde bydlela,“ říká Petr Řezníček.

Redakce Chrudimských novin oslovila s žádostí komentář i starostu Františka Pilného. Bohužel do uzávěrky jeho reakce nedorazila.

Jakub Valenta

Reklama