PC | Steam

Více než polovina hráčů podporovaných titulů Steamu už používá gamepady

Počítačoví hráči se pomalu ale jistě přestávají štítit gamepadů.

Z nově zveřejněných statistik Valve vyplývá, že za poslední dva roky se zdvojnásobil počet hráčů, kteří používají ke hraní gamepady. V dřívějšku využívali vždy hráči především myš a klávesnici, které umožňují lepší koordinaci pohybu a ovládání komplexních her. Gamepady však momentálně u her, které je podporují již využívá asi šedesát procent hráčů. 

"V posledních dvou letech se počet hráčů na Steamu, kteří používají gamepady, více než zdvojnásobil a hráči si mohou užívat rozšiřující se katalog podporovaných ovladačů. Ve hrách, které gamepady podporují je používá i šedesát a více procent hráčů. Například skateboardingové hry se hrají s gamepadem dokonce ve více než devadesáti procentech případů. Největší nárůst zaznamenali hráči používající ovladače od PlayStationu," prozradilo Valve. 

Steam už navíc podporuje i ovladač DualSense, ale zatím se nemůžete tak jako u Playstationu 5 těšit z jeho hlavních předností. Nepodporuje totiž například haptickou odezvu a adaptivní triggery. To ovšem nemusí být trvalý stav a je tak možné, že z inovací Playstationu nakonec budou moci těžit i hráči na PC.

Váš názor Další článek: Red Dead Online vyjde jako samostatná hra, vyjde vás na pár stovek

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,