Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stane se Lewandowski fotbalistou roku i podle FIFA? V nominaci neschází ani Mbappé s Neymarem

V říjnu obdržel Robert Lewandowski ocenění od Evropské fotbalové unie UEFA a hlavním favoritem je také v anketě o hráče roku Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Do jedenáctičlenného výběru se dostali také loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Mohamed Salah a Virgil van Dijk.

Robert Lewandowski z Bayernu slaví gól
zdroj: REUTERS autor: Novak Djurovic

Původně měly být trofeje pro nejlepší fotbalisty a trenéry roku předány v září stejně jako loni na galavečeru v Miláně. Kvůli pandemii koronaviru byl však ceremoniál odložen a uskuteční se jen virtuálně 17. prosince.

Lewandowski pomohl Bayernu v minulém ročníku vyhrát Ligu mistrů, německou Bundesligu i domácí pohár. Dvaatřicetiletý polský útočník navíc byl ve všech třech soutěžích nejlepším střelcem.

FIFA Best bude letos hlavní světovou fotbalovou cenou, protože kvůli atypické sezoně se už v létě rozhodl časopis France Football poprvé od roku 1956 neudělit prestižní Zlatý míč. Jeho největším favoritem by byl právě Lewandowski vzhledem k individuálním i týmovým úspěchům.

Hvězdy roku budou volit kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií. Hlasovat budou moci od dnešního dne do 9. prosince. Vedle nejlepšího fotbalisty a fotbalistky FIFA ocení také nejlepší trenéry, brankáře či střelce nejhezčího gólu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články