Původně měly být trofeje pro nejlepší hráče a trenéry roku předány v září stejně jako loni na galavečeru v Miláně. Kvůli pandemii koronaviru byl však ceremoniál odložen a uskuteční se jen virtuálně 17. prosince.

V dresu juniorky Alkmaaru v utkání proti Ajaxu.
Padesát vteřin proti Ajaxu a bum. Český talent musí na fotbal zapomenout

Lewandowski v minulém ročníku pomohl Bayernu vyhrát Ligu mistrů, německou bundesligu i domácí pohár. Dvaatřicetiletý polský útočník navíc byl ve všech třech soutěžích nejlepším střelcem.

Atypická sezona

FIFA Best bude letos hlavní světovou fotbalovou cenou, protože kvůli atypické sezoně se už v létě rozhodl časopis France Football poprvé od roku 1956 neudělit prestižní Zlatý míč. Jeho největším favoritem by byl právě Lewandowski vzhledem k individuálním i týmovým úspěchům.

Pavel Nedvěd na návštěvě 33. základní školy v Plzni, kam přišli pozdější ligoví fotbalisté Martin Fillo, Tomáš Borek a Tomáš Krbeček
Jak se z Nedvěda stal pan fotbalista? Dřel na škváře i ráno před školou

Hvězdy roku budou volit kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií. Hlasovat budou moci od dnešního dne do 9. prosince. Vedle nejlepšího fotbalisty a fotbalistky FIFA ocení také nejlepší trenéry, brankáře či střelce nejhezčího gólu.