Vydra bude v Burnley pokračovat další dva roky, prodloužil smlouvu. Agent ale žádal změnu

Český fotbalový reprezentant Matěj Vydra prodloužil smlouvu s Burnley. Podle nového kontraktu si anglický klub osmadvacetiletého útočníka zavázal do června 2022. Sedmnáctý celek tabulky Premier League o tom informoval na svém webu. Burnley využilo opci v dosavadní smlouvě, která by vypršela příští rok v létě. Vydrův agent Ondřej Chovanec však tento krok označil za nemilé překvapení a Radiožurnálu řekl, že usiloval o změnu působiště.

Burnley (Aktualizováno: 14:37 25. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Vydra na archivním snímku

Matěj Vydra na archivním snímku | Zdroj: Reuters

Vydra přišel do Burnley před dvěma lety z druholigového Derby County. Za „Clarets“ odehrál 47 soutěžních zápasů, vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence. V aktuální sezoně se rodák z Chotěboře trefil dvakrát v Ligovém poháru.

„Pro moji rodinu je velmi důležité, že jsme se v Burnley usadili a strávíme tu další rok. Během mého angažmá se týmu dařilo, zahráli jme si evropské poháry a podávali dobré výkony v Premier League,“ řekl Vydra pro klubové stránky.

„Se všemi spoluhráči dobře vycházím, v Burnley je výborná parta. Chci nadále pomáhat mužstvu a za tím si půjdu,“ dodal bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Udine, Brugg, Watfordu, West Bromwiche nebo Readingu. Za reprezentaci Vydra nastoupil v 32 zápasech a dal šest gólů.

Agent nadšený není

Podle hráčova agenta však chtěl Vydra z klubu odejít, protože v anglické lize nastupuje jen zřídka.

„Matěj to neměl ve svých rukou. Aktivoval opci, kterou ve smlouvě měl a to prodloužení bylo na základě klubu,“ prozradil Radiožurnálu hráčův agent Chovanec.

„Šance zatím nepřichází a trenérovi jsem řekl, aby Matějovi umožnili odejít do klubu, kde by se mohl poprat o možnost hrát pravidelně. Tady šance není, ale to není kritika trenéra, ten dělá maximum. My bychom však byli rádi, aby šel někam, kde by měl šanci hrát, i kvůli národnímu týmu,“ dodal Chovanec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme