Legendární Dívka na koštěti oslaví 50. výročí: U scény s přesedáním do různých aut jdu klidně vařit, přiznala Petra Černocká

Petra Černocká oslavila 24. listopadu 71. narozeniny
Petra Černocká oslavila 24. listopadu 71. narozeniny
Foto: nextfoto.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 25. 11. 2020

Zpěvačka Petra Černocká (71) je nestárnoucí osobnost české hudební scény. Ale zůstane také nezapomenutelná v roli čarodějnice Saxany v komediálním pohádkovém filmu režiséra Václava Vorlíčka (†88) Dívka na koštěti z roku 1971. Pro ŽivotvČesku.cz prozradila, jak tráví čas během koronavirové krize a třeba taky to, jak vzpomíná na natáčení slavné klasiky, která zanedlouho oslaví neskutečné 50. výročí od svého vzniku.

Petra Černocká patří mezi oblíbené tváře českého showbyznysu. 24. listopadu oslavila 71. narozeniny a nutno říct, že stárne s neuvěřitelnou grácií. Současná situace kvůli epidemii koronaviru a s ní spojenými vládními restrikcemi se jí také velmi dotýká. "Můj muž mi včera řekl, že jsem moc negativní a otrávená. Kdo by to mohl vědět lépe, než on, že? Doufám, že tím nemyslel, že celý den. Ovšem jakési propady nálady asi mám. Ale nedávno se to docela vylepšilo tím, že jsem měla narozeniny a volalo mi hodně kamarádů. Dnes mi dokonce zazvonila nějaká dáma u dveří a přivezla mi od nich z květinářství velkou krásnou kytku. Poslala mi ji moje rodinka Bára, Pepe a Coco. Jak říkal Miloš Forman: Rodina na prvním místě! Je to tak. Náladu mi vylepšuje i moje nové štěně jezevčíka Kačenka. Ale stejně tak jako všem mi druhá vlna dává víc zabrat, než ta první. Měla jsem vystupovat v několika městech u příležitosti rozsvícení vánočního stromu na náměstí a nic. Bude mi to chybět. Pro mě to byla krásná atmosféra, která už navozovala příchod Ježíška. No tak snad to příští rok už klapne. Přála bych to nám všem," přiznala Petra Černocká pro ŽivotvČesku.cz.

"Z covidu mám trochu strach, nechodím tam, kde je rizikovější prostředí, ale zároveň jsem trochu fatalista. Věci se jaksi dějí bez ohledu na to, co si myslí a přeje jedna paní zpěvačka. Spíš mě mrzí, že cítím, jaké obavy o mě mají moji blízcí, protože přece jen už patřím do rizikové skupiny. Dcera s vnučkou občas organizují »vyvenčení« babičky procházkou, třeba do Stromovky, ale malá Coco mi už dlouho nedala pusu. Tak to mi chybí možná víc, než zpívání," řekla sympatická zpěvačka a představitelka filmové čarodějnice Saxany pro ŽivotvČesku.cz.

Před téměř 50 lety byla natočena legendární Dívka na Koštěti. Jak vzpomíná na samotné natáčení? "Já věděla, že dojde i na Saxanu. Film jsem viděla už asi desetkrát, víc už bych byla docela »samožer«. Když ti kluci zahajují svojí anabázi s přesedáním do různých aut a náklaďáků, tak jdu klidně vařit oběd. To je pasáž, která mě nejméně baví. I když jedou, coby biskupové ve Fiatu 500 křtít kostel, tuším ve Švýcarsku, je to hodně vtipné," zavzpomínala pro ŽivotvČesku.cz Petra Černocká na svou nejslavnější roli a českou klasiku, která oslaví významné půlstoletí.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.