Yo Yo Bandu bude 45. „Pořád to ještě utancuju,“ říká spokojeně Richard Tesařík

25. listopad 2020

Jeho kapela Yo Yo Band letos slaví 45 let a Richard Tessařík bude mít 75. narozeniny. „I po těch letech jsme pořád hodně aktivní,“ prohlašuje zpěvák v Blízkých setkáních.

Jak koncertování ve svém věku zvládá? Richard Tesařík se smíchem odpovídá: „Zdraví mi slouží a cejtím se v pohodě. Snažím se udržovat, to musím. Když to jde, tak plavu, doma běhám po schodech, aby mi stačil dech. Pořád ještě můžu na vystoupení zpívat a tancovat,“ pochvaluje si.

Jak vznikly písničky o městech

„V roce 1991 jsme hráli na úžasným plážovým plese v Kladně a museli jsme tu písničku 5x přidávat. Říkal jsem pak v šatně, že napíšeme o každém městě písničku a budeme ta města objíždět,“ říká s nadsázkou zpěvák a hudebník. „A za půl roku jsem od bráchy dostal melodii a bylo na světě Rybitví. 

Jak vznikl název skupiny? Jaké profese v životě dělal? Cítí se i jako herec?

autoři: Adéla Gondíková , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.