Hlavní obsah

Tině Turner je 81! Které dámy vypadají v jejím věku skvěle?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ačkoliv zářnou kariéru by jí mohli závidět i nejslavnější osobnosti showbyznysu, v soukromém životě pohádku neprožívala. Vypořádala se s domácím násilím, rakovinou i smrtí vlastního syna. Dnes slaví Tina Turner 81. narozeniny a vypadá skvěle! Které další ženy si po osmdesátce zachovaly výjimečný glanc?

Článek

Kromě chraplavého hlasu má rocková babička, jak se jí říká, jedny z nejkrásnějších nohou Hollywoodu a hřívu, za kterou by se nemusel stydět ani samotný král zvířat. Přestože v minulosti čelila četným zdravotním komplikacím i tragickým událostem v rodině, pokaždé se odrazila ode dna a po boku druhého manžela jen vzkvétá. Tina Turner ale není jediná, komu věk na kráse vůbec neubírá.

Tina Turner (81) 

Ne každý ví, že za jmény Tina Turner a Anna Mae Bullock se skrývá ta samá osoba. Umělecký pseudonym začala zpěvačka používat v roce 1962 po svatbě s frontmanem skupiny The Kings of Rhythm – Ikem Turnerem (†76), který ji dostal na vrchol hudebních hitparád. Na pódiu to dvojici fungovalo náramně, za dveřmi jejich ložnice se však odehrávalo hotové peklo. Muzikant nešel pro facku daleko a svou choť jednou zbil tak, že musela podstoupit plastickou operaci nosu.

Po šestnácti letech se Tina Turner s agresorem rozvedla a vydala se na sólovou dráhu. Publikum rockovou divu milovalo. A zamiloval si ji i hudební producent Erwin Bach (64), s kterým se seznámila v roce 1986. Vzali se až o 27 let později v roce 2013. Zdraví Tiny Turner ovšem nebylo v nejlepší kondici. Za svůj život prodělala mozkovou mrtvici, potýkala se s rakovinou střev a tři roky po druhé svatbě jí navíc začaly selhávat ledviny. Erwin Bach své lásce jednu daroval.

Foto: Profimedia.cz

Další neštěstí potkalo Tinu Turner před dvěma lety. Její starší syn Raymond Craig Turner (†59), kterého zpěvačka měla se saxofonistou kapely The Kings of Rhythm Raymondem Hillem (†63) spáchal v roce 2018 sebevraždu. Přestože ztráta dítěte nikdy nepřebolí, Tina Turner ví, že život jde dál Foto: Profimedia.cz

Jane Fonda (82)

Osmdesát svíček sfoukla na narozeninovém dortu už před dvěma lety i herečka Jane Fonda, která se i přes svůj pokročilejší věk neustále objevuje mezi nejlépe oblečenými celebritami z červeného koberce. Ostatně není se čemu divit, v módním světě se pohybuje jako ryba ve vodě. Bývalá manekýnka, sex symbol šedesátých let minulého století, cvičitelka aerobicu a hvězda stříbrného plátna zkrátka moc dobře ví, co jí sluší. Jane Fonda byla třikrát vdaná, ani jedno manželství však nevydrželo. Single život si ale dokáže užívat plnými doušky.

Foto: Profimedia.cz

Za hlavní role ve filmech Klute (1971) a Návrat domů (1978) si herečka odnesla Oscara. V šedesátých a sedmdesátých letech byla hlavně díky dobrodružnému snímku Barbarella (1968) považována za sex symbol. O svou krásu Jane Fonda ale nepřišla ani po osmdesátceFoto: Profimedia.cz

Joan Collins (87)

To představitelka záporačky Alexis ze seriálu Dynastie (1981–1989) stanula před oltářem ještě víckrát než Jane Fonda. V roce 2002 řekla ano popáté! Jejím vyvoleným je výrazně mladší herec Percy Gibson (55) a vypadá to, že Joan Collins konečně našla opravdovou lásku. Přestože se hollywoodská star snaží mládí udržet za pomoci plastických chirurgů, rozhodně nepatří k celebritám, které to s operacemi přehnaly. Výrazné líčení a krásné šaty jsou jejím poznavácím znakem na každé společenské události.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalá foukaná v podání Joan Collins si během večírků vyslouží vždy obdivné pohledy, přestože díky roli mrchy v seriálu Dynastie nepatřila zrovna k oblíbeným herečkám Foto: Profimedia.cz

Julie Andrews (85) 

Od mládí vystupovala v muzikálech na Broadwayi a do povědomí televizních diváků se dostala díky roli Mary Poppins ve stejnojmenném filmu z roku 1964, za níž si odnesla i zlatou sošku Oscara. Na kontě má spousty snímků, ale mezi nejznámější patří Deník princezny (2001) a Deník princezny 2 (2004), kde si po boku Anne Hathaway (38) zahrála královnu malé země Ženovie. Nutno uznat, že málokdo by hlavu státu ztvárnil tak noblesně jako Julie Andrews. Stejně okouzlující je sympatická herečka i ve skutečnosti.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Julie Andrews vypadá jako opravdová královna i v realitě. Světlý kostým, který oblékla loni v září na filmový festival v Benátkách, jí ohromně slušelFoto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. (94) 

V našem výčtu stylových žen po osmdesátce nesmí chybět samozřejmě ani skutečná královna, která je sice o pár let starší než předchozí dámy, ale o to obdivuhodnější je její perfektní vzhled. Ažběta II. proslula hlavně svými barevnými kostýmky. Žádný outfit nezapomene doplnit černou kabelkou, tmavými botami a elegantními rukavičkami. Koneckonců pravidla královského šatníku jsou velmi striktní.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta vyrazila na návštěvu muzea v Kensingtonu v oranžovém kostýmku. Přestože jsou lidé na její pestré modely zvyklí, žasnou pokaždé, když se objeví na veřejnosti Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám