Kamila Moučková, legendární hlasatelka, navždy odešla 24. listopadu v Domově Karla Boromejského v pražských Řepích. „Maminka ale naštěstí zemřela v klidu ve spánku. Byly u ní boromejky,“ popsala pro Aha! její dcera. Právě u boromejek se Moučková zotavovala po pobytu v sanatoriu na Pleši, kam ji přivedly potíže s dýcháním.

Ještě v létě přitom byla Kamila právě u své dcery na chalupě u Mělníka. „Je tam bazén, ve vodě je mi dobře, plavat pořád ještě můžu,“ libovala si už v květnu moderátorka a hlasatelka, která trpěla velkými bolestmi páteře. Kvůli tomu ji přepadaly temné myšlenky, ale věřila, že v přírodě trápení pomine.

Dcera Kateřina kvůli mamince také neodjela do Anglie, kde s manželem žijí. Alespoň jí tak mohla být nablízku, i když to nebylo možné až d poslední chvíle. „Nechci být na obtíž. Snad se vrátím domů,“  pronesla do telefonu Moučková v půlce listopadu. Jenže její stav se zhoršoval a nakonec tak musely pomoci obětavé sestry boromejky, jejichž péče si Kateřina moc váží.

VIDEO: Kamila Moučková (†92) o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek

Video
Video se připravuje ...

Kamila Moučková (†92) o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Manžel ji podvedl s chůvou

Rodným jménem byla zesnulá Kamila Nová.  Prvního manžela a právě otce nejstarší Kateřiny poznala, když jí bylo 18 let. Byl jím kolega z Horáckého divadla Miloš Willig (†58. Ovšem manželství vydrželo pouze dva roky, možná i proto, že byl Willig často na divadelních zájezdech. Kamile pak osud seslal do cesty pohledného a milého medika. Právě po svatbě s ním se z ní stala paní Moučková. Právě tak ji lidé dodnes znají.

Po narození druhorozené dcery Barbory (69) Moučková ostatně vyhrála konkurz do rozhlasu. Práce se nevzdala ani poté, co se narodil syn Ondřej (64). Najala tehdy k dětem patnáctiletou slečnu, která byla prý moc šikovná. Jenže toho si všiml i pan doktor Moučka a najednou s ním slečna byla dokonce těhotná. „Byla jsem pak s dětmi tři roky sama,“ popisovala kdysi hlasatelka krušné doby.

VIDEO: Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví? Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Fotogalerie
34 fotografií