Město dá v příštím roce na sociální služby více než pět milionů
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - I přestože pandemie negativně zasáhla do rozpočtů měst a obcí, vyčlenilo město Litoměřice přes pět milionů korun, aby podpořilo dotační programy, které jsou určené nejen pro poskytovatele sociálních služeb, ale i na podporu sociálních, zdravotních, fairtradových a globálních aktivit v Litoměřicích. Oproti loňskému roku se tato podpůrná dotace snížila o jeden milion korun.

„Chceme udržet širokou síť sociálních služeb v Litoměřicích, a proto i v této nelehké době město vyhlašuje dotační program na podporu neziskových organizací,“ uvedla vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice Renáta Jurková.

Podpůrné dotační programy na podporu sociálních služeb mají pomoci neziskovým organizacím s režijními a mzdovými náklady.

Program podpory faitradových aktivit a globální odpovědnosti v Litoměřicích je pak určený jak pro organizace a spolky, tak i pro jednotlivce, kteří svými nápaditými projekty podporují myšlenku fair trade. V minulosti tak byly peněžní prostředky poskytnuty na realizování úspěšných projektů organizovaných například Knihovnou Karla Hynka Máchy, organizací Shine Bean a jejího Afrického festivalu či Střediskem ekologické výchovy SEVER Litoměřice a Farní charitou Litoměřice. Smyslem fairtradového hnutí je prosazování platby „spravedlivých cen“ za komodity ze třetích zemí, stejně tak i dodržování sociálních a environmentálních standardů.

Program podpory sociálních a zdravotních aktivit pro občany města Litoměřice má za cíl podpořit sociální a zdravotní aktivity pro občany města Litoměřice. Je určen organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět ke zlepšení života v této oblasti.

Programy s informacemi, podmínkami a pravidly budou zveřejněny od 10. prosince a počátkem příštího roku na stránkách města a komunitního plánování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru