InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nové parkoviště nad poliklinikou v Blatné nabídne 32 míst

 Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

    Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

BLATNÁ – Těsně před otevřením je nové parkoviště v Blatné, které město vybudovalo v ulici Boženy Němcové/Paštická ve vzdálenosti asi 100 metrů od polikliniky, po levé straně ve směru jízdy na Paštiky. Kolaudace proběhne 26. listopadu a pokud bude vše v pořádku, bude parkoviště následně otevřeno pro veřejnost.

 

Plocha nepravidelného tvaru čítá 32 parkovacích míst včetně dvou míst pro osoby zdravotně postižené. „Na jaře příštího roku dojde ještě k vysazení stromů a další zeleně," upřesnila starostka Kateřina Malečková. Práce na budování parkoviště začaly na konci července. „Vše proběhlo dle rozpočtu a uzavřené smlouvy se zhotovitelem, žádné více náklady nevznikly," doplnila. Jediná věc, která je jinak, je změna plochy pro kontejnery na separovaný odpad. „Původně měly být kontejnery umístěny a obsluhovány na ploše parkoviště. Změna spočívá v přesunutí plochy mimo parkoviště k chodníku, což přinese snazší manipulaci technickým službám a bude bezpečnější i pro občany," vysvětlila Kateřina Malečková.

Náklady na akci činily přibližně 2,5 milionu korun včetně DPH, peníze šly výhradně z rozpočtu města. Parkování bude zdarma, ovšem bude regulováno. „Aby zde nedocházelo k dlouhodobému stání vozidel, bude parkoviště označeno jako parkoviště s parkovacím kotoučem, s maximální dobou stání dvě hodiny. Toto opatření bude platit od pondělí do pátku od 8 do 17 hodin, o víkendu nebude parkování omezováno," zmínila starostka.

Další parkovací plochy by měly vzniknout i v blízké budoucnosti. V současné době radnice připravuje rozpočet na rok 2021, v němž je navrženo zpracování projektové dokumentace na ulici Tyršova. „Zde by mělo dojít k vybudování parkovacích zálivů a přesunutí přechodu pro chodce. Pokud se podaří získat stavební povolení na vybudování nového dopravního terminálu v Palackého ulici, vzniknou nová parkovací stání v ulici Boženy Němcové a v Palackého ulici," zmínila Kateřina Malečková.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace