reklama

Legendární chraplák Tiny Turnerové je i v jejích 81 letech pořád přitažlivý

Pěvecká legenda a jedna z nejpopulárnějších hvězd 80. let 20. století slaví 81. narozeniny. Před časem oprášila s mladým producentem svůj největší hit, se kterým vstoupila mezi největší osobnosti světového hudebního nebe.

Prohlédnout grafiku
Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Tina Turnerová, jedna z předních rock'n'rollových legend, ve čtvrtek 26. listopadu slaví své 81. narozeniny. 

Na svém kontě má bezpočet hitů, které jí zajistily teplé místečko na výslunní. Před časem spolupracovala i s mladým producentem, který zremixoval její nejslavnější skladbu. "Nemůžu uvěřit, že tento pátek vydám spolupráci s Tinou Turnerovou. What Love Got To Do With It? je jedna z mých nejoblíbenějších písní všech dob," napsal osmadvacetiletý Kygo na svém Instagramu.

Skladbu What‘s Love Got To Do With It? poprvé Turnerová vydala v roce 1984 na albu Private Dancer a stala se velkým hitem. Tehdy Turnerová také změnila image a stylově se posunula od soulu a blues k popu. Následovaly další šlágry jako We Don't Need Another Hero, Simply the Best či Golden Eye.

V roce 2008 se Turnerová vydala na svou poslední tour u příležitosti k 50 letům své kariéry. V loňském listopadu oslavila zpěvačka osmdesátiny. Tehdy se obrátila na své fanoušky a otevřeně o svém věku promluvila. "Vypadám skvěle a taky se výborně cítím," řekla ve videu, které sdílela na sociálních sítích. "Prošla jsem si několika skutečně vážnými nemocemi, které jsem překonala. Je to jako mít druhou šanci žít," dodala legendární zpěvačka.

V roce 2013 se provdala za svého dlouholetého přítele, o 16 let mladšího německého hudebního producenta Erwina Bacha, a přijala švýcarské občanství.

Ve svých pamětech z roku 2018 Turnerová mluví o svém zdraví, uvedla v nich také, že předtím bojovala s mozkovou mrtvicí, s rakovinou střev a podstoupila i transplantaci ledvin. Na svých narozeninách ale prohlásila: "Jsem šťastná, že jsem osmdesátiletá žena."

Minulý rok se Turnerová objevila na zahájení Broadway show, založené na příběhu jejího života. "Muzikál je můj život, ale je to jako jed, který se změnil v lék… Nikdy nemůžu být šťastnější než právě teď," uvedla zpěvačka.

Letos v lednu Turnerová také vyhrála soud v Německu. Tehdy šlo o prezentaci zpěvačky Dorothey Fletcherové, vystupující pod jménem Coco. Se svou výraznou podobou s Turnerovou na plakátech vyvolávala mylný dojem, že na koncertu vystoupí samotná hvězda, což nebyla pravda. 

Podívejte se na krátký průřez jejího života do naší galerie v úvodu. 

reklama
reklama
reklama