Chrudimské noviny Z další komise rady města dezertoval předseda

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Z další komise rady města dezertoval předseda

Chrudim – O tom, že komise rady města jsou jen „pro srandu králíkům“, Chrudimské noviny již informovaly. Nejenže se prakticky nescházejí s výmluvou na probíhající „pandemii“ coronaviru, ale dost často se stává, že jejich řady povážlivě řídnou. A to i na vedoucích funkcích.

Posledním dezertérem z funkce předsedy komise pro digitalizaci rady města se stal Pirát Zdeněk Kubala. Komise pod jeho vedením rokovala v letošním roce pouze jednou, a sice 29. února. Proč se od té doby její členové nesešli alespoň virtuálně, když radní takto jednali v minulých měsících poměrně často, zůstává záhadou. Kubalovi však tato ostudná neaktivita nebrání v tom, aby si předsednictví v impotentní komisi nezačlenil k důvodům, proč by se měl stát členem výboru krajského zastupitelstva.

Rada města na svém posledním jednání jmenovala předsedu nového. Komisi pro digitalizaci povede městský a krajský zastupitel, člen komise pro komunikaci a předseda komise pro hospodářský rozvoj města Daniel Lebduška (Piráti). Obavy, že tato mnohá „obročí“ nezvládne kvalitně obsluhovat, jsou zcela liché. Komise pro komunikaci města se pod vedením radního Josefa Kálese mladšího prakticky neschází, komise hospodářského rozvoje jednala prozatím čtyřikrát. Naposledy v září.

 

Jakub Valenta

Reklama