Vydala velké množství desek, dvacetkrát se stala Zlatou slavicí, má vlastní divadlo, kulturní dům, vilu v Otvovicích a několik bytů. Zpěvačka Lucie Bílá si rozhodně žije záviděníhodným životem. V začátcích své kariéry si však zažila velkou nouzi, kdy ji trápil nedostatek financí na bydlení i základní potřeby.

Lucie Bílá, vlastním jménem Hana Zaňáková, si společně se svým bratrem a rodiči žili obyčejným životem. Zpěvačka tedy nepochází z prostředí, které by jí naplno umožňovalo věnovat se v úplných začátcích kariéře zpěvačky bez nutnosti ohlížení se na finance. Všechno, co dnes Lucie Bílá má, si tvrdě vydřela. Za co byla tenkrát velmi vděčná?

„Šest let se mi vůbec nedařilo. Když si vzpomenu na tech třináct pronájmů, kterými jsem v Praze prošla. Když jsem neměla ani na jídlo, ani na nájem. A našim jsem byla vděčná i za to, že mi dali zubní pastu,” zavzpomínala Zlatá slavice v pořadu Televize Seznam s názvem Face To Face, kde se objevila společně se svým bratrem Karlem Zaňákem, který je dnes ředitelem jejího divadla.

Přestože je současná situace ohledně epidemie koronaviru pro spoustu umělců těžká, Lucie Bílá rozhodně nezahálí. I když jí chybí koncertování a kontakt s fanoušky, rozhodla se využít volného času a vyrábí růžence a náramky, jejichž prodejem pomáhá handicapovaným a seniorům.

Koronavirové onemocnění se nevyhnulo ani Lucie Bílé. Ta nemoc prodělala před několika týdny a o své zkušenosti s ní se podělila na sociální síti. Za svá slova však sklidila vlnu kritiky. Ve zpovědi totiž virus označila za „blbou chřipku”, což pochopitelně nenechalo několik jejích fanoušků chladnými.

Zkušenosti s nemocí mají mezi slavnými českými tvářemi například i Hana Zagorová, její manžel Štefan Margita, komik a herec Petr Čtvrtníček, DJka Andrea Pomeje či herečka Sandra Nováková.