Nejlepší mluvčí mají pražská záchranná služba a Tesco

Jana Poštová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy

Jana Poštová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Zdroj: PR Klub

Václav Koukolíček, manažer externí komunikace Tesco Stores ČR
2
Fotogalerie

Mluvčí roku ve veřejném sektoru se stala Jana Poštová ze Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. Ocenění pro nejlepšího mluvčího v soukromém sektoru získal Václav Koukolíček, manažer externí komunikace maloobchodního řetězce Tesco. Cenu pro PR tým roku si odnesl Plzeňský Prazdroj. Ocenění vyhlašuje každý rok profesní organizace PR klub.

„Profesionální mluvčí se projeví zejména v době krize a jako takový má pak cenu zlata. V rámci ocenění jsme proto hodnotili i přístup mluvčích k současné koronavirové krizi,” uvedl Martin Opatrný, předseda sekce mluvčích PR klubu. 

Druhou příčku ve veřejném sektoru obsadil Ladislav Šticha z Bezpečnostní informační služby, třetí skončil místopředseda a mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Mezi firemními mluvčími skončil na druhé pozici Ladislav Kříž z ČEZ, třetí skončila Patricie Šedivá. Ta část roku působila v e-shopu Alza.cz, nyní mluví za výrobce nápojů Coca-Cola HBC. Šedivá se do trojice nejlepších dostala podruhé v řadě, loni skončila na druhém místě.

Mezi PR týmy skončil druhý ČEZ, třetí příčku obsadil tým externí komunikace České spořitelny. Ten tak obhájil svou pozici z loňska.

Mluvčí roku vybírala porota složená z odborníků na komunikaci a vnější vztahy, loňských vítězů ocenění Mluvčí roku a šéfredaktoři a editoři některých médií. Porotci vybírali ze 102 nominací.