Pražské hyperluxusní vily za miliardu jdou do prodeje. Architekt Masák na ně vydává dluhopisy za 400 milionů korun

masak2

Foto: Masák & Partner

Jedna z luxusních vil, které by měly brzy vyrůst na Praze 6

0Zobrazit komentáře

Malý kus francouzského venkova jen kousek od centra Prahy nebo trojice hypermoderních vil na Praze 6. Architekt a developer Jakub Masák přináší do naší metropole bydlení pro nejnáročnější. K realizaci těchto velkolepých projektů poslouží také emise dluhopisů v celkové hodnotě 400 milionů korun.

Nad Šáreckým údolím a Zahrada snů, tak zní názvy dvou projektů z Masákova pera, které mají vyhovět potřebám těch nejvybíravějších rezidentů. Podobně jako u svých předchozích projektů bude část realizace řešena skrze emisi dluhopisů, díky kterým již společnost Masák & Partner Group získala na předchozí projekty částku téměř 220 milionů korun.

V pořadí již čtvrtá emise bude v celkové výši 400 milionů korun a umožní zájemcům investovat od 10 tisíc korun. Dluhopisy bude možné nakupovat až do srpna příštího roku s tím, že splatnost je stanovena do 20. srpna roku 2024. V tento den má být investorům vyplacen také celkový výnos, přičemž společnost nabízí roční sazbu 6,5 procenta.

jakub-masak-projekty4

Foto: Masák & Partner

Jedna z vil projektu Zahrada snů

„Dluhopisy jsou pro nás vítaným způsobem financování projektů. Cítíme v nich důvěru klientů a věříme, že právě investice do nemovitostí je v dnešní době bezpečným přístavem. Navíc může být naše portfolio zaměřené na rezidenční nemovitosti v Praze, nemovitosti s pravomocným povolením k výstavbě, o to zajímavější. Za takových podmínek jsme schopni projekty v krátkém čase zhodnotit a připravit tak podklad pro další rozvoj naší firmy,“ uvádí Masák.

Díky emisi dluhopisů bylo v minulosti možné realizovat například projekt Šumavského dvoru v Železné Rudě, který je vůbec první českou nízkoenergetickou bytovou dřevostavbou. Masák, který působí na trhu od roku 1996, se však nejvíce zaměřuje na památkové objekty. V minulosti se například podílel na rekonstrukci objektů, jako je Pražský hrad či Lednický zámek.

Vily za miliardu

Realizace nejnovějšího projektu hyperluxusních vil si vyžádá investici přes jednu miliardu korun. V případě projektu Nad Šáreckým údolím jde o tři luxusní vily navržené v co možná nejvyšší symbióze s moderními technologiemi a materiály. U Šáreckého údolí navíc vyroste i třípodlažní vila v hodnotě 350 milionů korun, která by měla i díky bohatému prosklení fasády nabízet luxusní výhled do širokého okolí.

Druhý projekt dostal jméno po ovocných sadech a levandulových záhonech, do kterých bude zasazeno pět vil ve francouzském stylu. Zahrada snů si vyžádá investici ve výši 750 milionů korun, přičemž cena nemovitostí by měla začínat na 150 milionech. Nevšední bydlení v Drahanském údolí nabídne luxusní interiéry plné starých trámů, historických krbů a tradičních materiálů.

Ani okolí ale nebude obyčejné. Rezidenti se budou moci kochat řadou vzrostlých stromů dovezených z různých částí Evropy, vodními plochami i jízdárnami. Vily projektu Zahrada snů by již brzy měly mít své majitele. Společnost Masák & Partner Group nyní hledá vhodnou realitní kancelář, jejímž úkolem bude nabídnout vily, které na českém realitním trhu nemají obdoby.

jakub-masak-projekty1

Foto: Masák & Partner

Všechny vily by měly nabízet takřka bezbřehý luxus

jakub-masak-projekty2

Foto: Masák & Partner

Interiér vil projektu Nad Šáreckým údolím

vizu_08-min

Foto: Masák & Partner

Prostorná společenská místnost

vizu_04-min

Foto: Masák & Partner

Starodávné krby a ručně tesané trámy

vizu_05-min

Foto: Masák & Partner

Interiér jedné z vil

Diskuze (0)

Novinka

Anonym