26. listopadu 2020 • 15:00

Děsivá scéna. Buldozer Výtisk složil beka Jihlavy, ten musel do nemocnice

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá léta patřil na extraligových hřištích mezi největší bouráky. Nyní velezkušený bek Jan Výtisk rozdává hity a dává soupeřům do těla i v první hokejové lize za Litoměřice. Tvrdou a nemilosrdnou hru ukázal bývalý kapitán Liberce a Vítkovic ve středečním zápase proti Jihlavě (0:4). Statný zadák narazil do obránce Dukly Daniela Koláře, který se po drsném pádu nezvedl a museli pro něj přispěchat zdravotníci s nosítky. Doslova nabouranému hráči se naštěstí nic vážného nestalo, na střet s obávaným vousáčem ale jistě jen tak nezapomene.



V okamžiku, kdy byli jihlavští hokejisté již blízko druhé výhry od restartu Chance ligy, se jim na hřišti Stadionu naskytl až horový pohled. Běžela zrovna 43. minuta hry a za stavu 2:0 pro Duklu hostující forvard Tomáš Čachotský zavezl puk do útočného pásma a krásným pasem namazal Danielu Kolářovi na hokejku.

Na pravděpodobně nic netušícího soupeře u puku už měl ale nějaký čas počíháno domácí kapitán Jan Výtisk , který ho v levém kruhu dostihl a zboural jako buldozer.

Silně otřesený Kolář zůstal ležet na ledě a začal sebou až děsivě škubat. Ke spoluhráči se okamižtě přiřítili parťáci a rozhodčí, kteří rychle povolali na pomoc tamní zdravotnickou službu. Osmadvacetiletého zadáka na nosítkách odvezli ze hřiště do útrob stadionu, odkud byl následně převezen do litoměřické nemocnice.

„Ani slovy nemůžu popsat, jak jsem se cítil. Když jsem byl v brance na druhé straně kluziště a viděl jsem, jak Kolda padá… Nejdůležitější je, aby byl Dan v pořádku a neměl z toho žádné následky,“ řekl po utkání gólman Jan Brož, který v Litoměřicích vychytal čisté konto.

Z drsného setkání s Výtiskem by si opora Dukly neměla odnést žádné vážně následky. Celému jihlavskému klubu se tak po hrůzném incidentu bezpochyby ulevilo.

„Byli jsme z toho úplně hotoví. Já měl strašné nervy, jelikož jsem vůbec nevěděl, co s Danem je a chodil jsem po střídačce jako janek. Po téhle nešťastné události bylo vidět, že jsme fakt jako tým, jako rodina! A díky Bohu, že bude Kolda v pořádku a za dva dny snad bude zase u nás v kabině,“ pořádně si ulevil Josef Skořepa, jihlavský kapitán a autor vítězného gólu v utkání.

Kolářův stav nebyl lhostejný ani hokejistům Litoměřic. K otřesenému soupeři přijel i drsňák Výtisk. Obránce Jan Holý jako bývalý hráč Jihlavy měl o někdejšího parťáka strach hned po tvrdém pádu, pomáhal i s jeho odvozem ze hřiště a druhý den se na kamaráda dokonce přišel podívat do nemocnice. 

Do jihlavského obránce Daniela Koláře vráží jako buldozer Jan Výtisk, někdejší extraligový mistr hitů
Do jihlavského obránce Daniela Koláře vráží jako buldozer Jan Výtisk, někdejší extraligový mistr hitů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud